Vítejte u výjimečného receptu na lahodný šlehačkový čokoládový dezert s pudinkem, který potěší vaše chuťové buňky a přitom nevyžaduje žádné pečení! Tento jednoduchý a rychlý dezert je ideální volbou pro ty, kteří si chtějí dopřát sladkou pochoutku bez zdlouhavého pečení.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Šlehačkový čokoládový dezert s pudinkem – BEZ PEČENÍ
Co budeme potřebovat:
- 3 sáčky pudinkového prášku s čokoládovou příchutí – (po 40 g)
- 2300 ml mléka
- 500 g čokoládových sušenek
- 2 sáčky dezertní pěny v prášku s příchutí šlehačky (po 48 g)
Poleva:
- 1 sáček čokoládového prášku – (128 g)
Na zdobení:
- kokosové lupínky
- strouhaný kokos
Jak budeme postupovat:
1. Připravte čokoládový pudink: Do hrnce nasypejte pudinkový prášek s čokoládovou příchutí a 1500 ml studeného mléka – velmi dobře promíchejte metličkou, aby se nevytvořily hrudky.
2. Pudink za stálého míchání vařte na mírném ohni 2-3 minuty od varu, měl by mírně zhoustnout.
3. Po uvaření odstavte pudink z ohně a za častého míchání ho nechte 10 minut vychladnout.
4. Mezitím rozmělněte čokoládové sušenky pomocí mixéru.
5. Do ještě horkého pudinku přidejte rozdrcené sušenky – míchejte.
6. Následně směs rozmixujte do hladké a homogenní konzistence.
7. Ihned ji přendejte do skleněné misky – dostatečně hluboké a nejlépe obdélníkové, kterou jste předtím namočili ve vodě – rovnoměrně rozetřete.
8. Nechte pudink vychladnout na pokojovou teplotu a poté je dejte na 60 minut do lednice aby dobře ztuhly.
9. Připravte pěnu s příchutí šlehačky: Do hluboké mísy dejte dezertní pěnu v prášku a 300 ml studeného mléka – šlehejte je mixérem a postupně zvyšujte rychlost během 5-6 minut, dokud se nezmění v nadýchaný, stálý krém.
10. Povrch pudinku rovnoměrně potřete šlehačkou a dezert uložte do lednice.
11. Připravte čokoládovou polevu: Do hrnce dejte práškovou čokoládovou polevu a 500 ml mléka – míchejte dohladka.
12. Za stálého míchání vařte čokoládovou polevu na mírném ohni, dokud nedosáhne bodu varu.
13. Po uvaření odstavte z ohně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu, často míchejte, aby se povrch nevysušil.
14. Vychlazenou polevu rovnoměrně rozetřete po povrchu dezertu a uložte na 6-8 hodin nebo přes noc do lednice.
15. Podávejte s láskou, úsměvem na tváři a grácií.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!