Připravte se na nevšední gastronomický zážitek s naším jemným čokoládovým koláčem z ovesných vloček, osvěžujících banánů a lahodného kakaového doteku. Tento recept slibuje rozplývající se chuťovou explozi. Překvapte své chuťové buňky a dejte se do přípravy tohoto neskutečně chutného koláče!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jemný čokoládový koláč z ovesných vloček, banánu a kakaa
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 120 g ovesných vloček
- 250 ml horkého mléka
- 2 zralé banány
- 2 vejce
- 40 g kakaového prášku
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 lžíce cukru nebo jiného sladidla – pokud máte rádi sladké
Ostatní:
- máslo – na vymazání formy
Poleva:
- 50 g hořké 85% čokolády
- 3 lžíce mléka/smetany
Jak budeme postupovat:
1. Nasypejte ovesné vločky do mísy a zalijte je horkým mlékem, aby nabobtnaly.
2. Mezitím oloupejte banán od slupky a rozmačkejte ho v misce vidličkou. Přidejte rozklepnuté vejce, přisypejte kakaový prášek, prášek do pečiva, přisypte špetku soli, poté nalijte nabobtnalé vločky s mlékem – společně promíchejte.
3. Připravte si mísu, pokud máte keramickou o rozměrech 22 x 14 cm a vymažte ji máslem.
4. Nalijte do něj směs těsta a pečte 45-50 minut při 190 °C.
5. Do misky dejte nalámanou horkou čokoládu 85 %, zalijte ji mlékem/smetanou a ohřejte v mikrovlnné troubě.
6. Upečený koláč potřete čokoládovou polevou a podávejte ho s největší chutí a radostí.
Přátelé, přejeme dobrou chuť!