Prošívaná deka – lahodná buchta s jednoduchou a rychlou přípravou

Tato buchta je výborná sladká pochoutka, kterou si užijete s rodinou nebo přáteli. Její vrstevnatá konstrukce těsta a náplně z tvarohu s vanilkovým pudingem ji dělá nejen lahodnou, ale také atraktivní na pohled. Podávejte ji jako dezert k čaji či kávě, nebo si ji dopřejte jako sladkou svačinu.

Připravte si tento jednoduchý a chutný recept a potěšte své blízké dokonalou buchtou.

Zdroj: Havina Hana Viktorová

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Náplň:

  • 2 tvarohy ve vaničce (celkem 500 g)
  • 1 vanilkový puding
  • 2 lžíce cukru (podle chuti)
  • Trochu mléka

Dále:

  • Máslo na vymazání plechu
  • Hrubá mouka na vysypání plechu

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve si připravte těsto. V míse smíchejte polohrubou mouku, cukr moučka, vanilkový cukr a prášek do pečiva.

2) Poté přidejte mléko, olej a vejce. Důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny spojily v hladké těsto.

3) Rozdělte těsto na dvě stejně velké části. Do jedné z nich přidejte kakaový prášek a opět promíchejte, aby se kakaová část těsta dobře propojila.

4) 4)Na plech vymažte máslem a vysypte ho hrubou moukou, aby se buchta neslepila.

5) Rozprostřete světlou část těsta na plech a vyrovnávejte povrch.

6) Připravte si náplň. V míse smíchejte tvarohy, vanilkový puding a cukr. Přidejte trochu mléka, abyste získali krémovou konzistenci.

7) Náplň rozprostřete na světlou část těsta na plechu.

8) Na náplň nanesete druhou tmavou část těsta s kakaem. Rozprostřete ji rovnoměrně a vyrovnávejte povrch.

9) Předehřejte troubu na 180°C.

10) Buchtu pečte v předehřáté troubě asi 30-40 minut, dokud nezhnědne a nezměkne.

Hotovou buchtu nechte chvíli vychladnout a následně ji nakrájejte na porce.