Hovězí guláš se žampiony s těstovinami

Tento lahodný hovězí guláš se žampiony je skvělou kombinací intenzivních chutí a aroma, které vás jistě okouzlí. Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete přidat více mleté papriky nebo kmínu. Podávejte ho s uvařenými těstovinami nebo pečivem a doplňte jej oblíbenými bylinkami nebo petrželkou. Je to výtečné jídlo, které si zamilujete nejen vy, ale i vaše rodina a hosté! Dobrou chuť!

Zdroj: Ludmila Vojtíšková

Co budeme potřebovat:

  • Hovězí maso (zadní část) nakrájený na kostky
  • Cibule (nakrájená na drobné kousky)
  • Drcený kmín
  • Mletá paprika
  • Rajčatový protlak – 1 lžička
  • Česnek (prolisovaný)
  • Sádlo nebo olej na smažení
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Pivo – asi 150 ml
  • Žampiony (očištěné a nakrájené na plátky)
  • Citronová šťáva
  • Hovězí vývar
  • Těstoviny (podle vlastního výběru)

Tip na skvělý oběd – Vepřová směs s hranolkami


Jak budeme postupovat:

1) Nejprve si připravte hovězí maso, které nakrájejte na kostky. Dále si připravte hovězí vývar, kterým podlíváte guláš.

2) Na pekáčku nebo ve velkém hrnci rozehřejte sádlo nebo olej. Osmažte na něm cibuli s drceným kmínem, dokud cibule nezezlátne a změkne.

3) Přidejte nakrájené hovězí maso a osmažte ho, dokud nezezlátne ze všech stran.

4) Posypete maso mletou paprikou a přidejte rajčatový protlak a prolisovaný česnek. Ochutnejte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle své chuti.

5) Podlijte asi 150 ml piva a nechte guláš dusit na mírném plameni přibližně 1 hodinu, dokud maso nezměkne.

6) Mezitím si očistěte žampiony, propláchněte je, osušte a zakápněte je citronovou šťávou, aby neztmavly.

7) Přidejte nakrájené žampiony k masu a podlijte hovězím vývarem, který jste právě vařili. Pokračujte v dušení dalších 30 minut, nebo dokud se žampiony změknou a chuť guláše se propojí.

8) Mezitím uvařte těstoviny podle pokynů na obalu.

9) Hotový hovězí guláš se žampiony podávejte s uvařenými těstovinami.