Vítejte v lákavém světě jogurtového krému, který rozzáří vaše sladké pochoutky! Tento osvěžující a lehký krém je vynikajícím doplňkem pro různé druhy koláčů a sušenek. Co je skvělé, že příprava je snadná a rychlá, takže se můžete těšit na to, že váš dezert získá nový rozměr chuti díky tomuto krémovému zázraku. Ať už plánujete vyrazit na oslavu nebo si jen chcete zpříjemnit sladkou chvilku doma, jogurtový krém vám bude vždycky skvělým společníkem. Dejte svým koláčům a sušenkám nový život s tímto osvěžujícím jogurtovým krémem a nechte se unést vlnou sladké rozkoše!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Osvěžující jogurtový krém pro koláče a sušenky
Co budeme potřebovat:
- 350 g jogurtu s ovocnou příchutí
- 2 středně velká vejce
- 50 g cukru
- 30 g kukuřičného škrobu
- 160 g másla s obsahem tuku 82% (pokojové teploty)
- 150 g slazeného kondenzovaného mléka (pokojové teploty)
Jak budeme postupovat:
1. V hrnci smíchejte jogurt, cukr, kukuřičný škrob a vejce. Dobře promíchejte metličkou, dokud nedosáhnete hladkého spojení ingrediencí.
2. Vše dejte vařit na mírný plamen a vařte krém 15-20 sekund od prvního začátku vaření. Během vaření neustále míchejte metličkou, aby se krém nepřipálil a nevznikaly hrudky.
3. Sejměte hrnec s krémem z plotny a míchejte ho další 1 minutu. Poté přendejte krém do hlubokého talíře a přikryjte ho potravinovou fólií, kterou přitiskněte přímo na povrch krému. Nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu (27-28 °C).
4. V míse ušlehejte měkké máslo (pokojové teploty 26-27 °C) mixérem na vysoké rychlosti po dobu 3-4 minut, dokud nebude nadýchané a zbledlé.
Teplota másla a slazeného kondenzovaného mléka by měla být téměř stejná jako teplota uvařeného krému, aby se vše dobře spojilo.
5. Postupně (ve 3 dávkách) přidejte slazené kondenzované mléko do ušlehaného másla a každou dávku pořádně promíchejte, dokud nedosáhnete homogenní směsi.
6. Krémovou směs z vařeného krému ušlehejte mixérem, aby byla hebká a homogenní.
7. Následně krémovou směs postupně přidávejte k máslu s kondenzovaným mlékem a každou dávku promíchejte mixérem, dokud nedosáhnete homogenního spojení.
Krém je hotový! Jeho teplota je přibližně 25 °C. Je dostatečně nadýchaný, ale jednotlivé prvky jsou hladké. Použijte jej okamžitě nebo nejpozději do 30-40 minut.
Pokud ho plánujete použít později a dáte ho do lednice, ztuhne a nebudete z něj moci vytvořit hladké ozdoby. Aby se dalo později použít, musíte ho zahřát v mikrovlnné troubě nebo na míse s teplou vodou a znovu ho ušlehat mixérem: tento krém lze použít pouze jako náplň.
Přejeme vám dobrou chuť společně s vašimi blízkými!