Cuketové bochánky obalené v sýru – rychlá a snadná svačinka

Dnes Vám ukážeme recept na cuketové bochánky obalené v sýru. Tato jednoduchá a zdravá pochoutka je ideálním způsobem, jak využít sezónního ovoce, jako je mladá cuketa, a vytvořit chutnou svačinu nebo přílohu, která se stane hitem na vašem jídelníčku.

Náš recept vás provede krok za krokem, jak připravit toto chutné jídlo. Mladou cuketu nakrájíme na jemná kolečka a osolíme, což jí dodá dokonalou chuť a zaručí, že bude měkká a šťavnatá. Poté ji obalíme v těstíčku z jogurtu a vejce, které jí dodá jemnou a krémovou texturu. Nejzajímavější částí je nepochybně nastrouhaný sýr, do kterého cuketová kolečka z obou stran obalíme, a kterým dosáhneme krásně rozpukané a lahodné kůrčičky.

Zdroj: Blanka Kozáková
Co budeme potřebovat:
  • Mladá cuketa
  • Sůl
  • 250 ml smetanového jogurtu
  • 1 vejce
  • Koření a bylinky podle chuti (např. grilovací koření, sušené oregano)
  • Tvrdý sýr na nastrouhání (např. eidam, gouda, parmazán)

Jak budeme postupovat:

1) Mladou cuketu omyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Osolte je a nechte krátce působit, poté je lehce ubrouskem vysušte.

2) V misce smíchejte smetanový jogurt s vejcem. Přidejte koření a bylinky podle své chuti. Můžete použít například grilovací koření a sušené oregano, které dodají jídlu lahodnou chuť.

3) Nastrouhejte tvrdý sýr, kterým budete později cuketová kolečka obalovat.

4) Celá cuketová kolečka namočte do těstíčka z jogurtu a vejce a následně je obalte ze všech stran v nastrouhaném sýru. Z vrchu můžete přidat ještě trochu oregana, aby se chuť krásně projevila.

5) Položte obalovaná cuketová kolečka na plech vyložený pečicím papírem.

6) Předehřejte troubu na 200°C a poté dejte plech s cuketovými kolečky péct do zlatova. Pečte je přibližně 15-20 minut, nebo dokud nebudou cuketová kolečka krásně zlatavá a sýr rozpukaný.

7) Hotové pečené cuketové kolečka podávejte teplé a těšte se na chvíli výjimečné chuti a vůně. Vaši rodinu či hosty tento lahodný pokrm jistě nadchne.

Tento jednoduchý a lahodný recept na pečená cuketová kolečka je skvělým způsobem, jak využít sezónní cuketu a připravit si chutnou a zdravou svačinu nebo přílohu. Vyzkoušejte ho a užijte si delikátní kombinaci chuti jogurtu, sýru a aromatických bylinek. Vaši blízcí budou nadšeni a vy se můžete těšit na další krásné chvíle u stolu plného dobrého jídla.