Pokud očekáváte návštěvu a vy nevíte, co rychle vymyslet za slanou pochoutku je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit lilkové závitky s kuřecím masem, zeleninou a rýží. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Lilkové závitky s kuřecím masem, zeleninou a rýží
Co budeme potřebovat:
- 3 velké lilky
Plnění:
- 600 g kuřecích stehen
- 100 g rýže
- 20 g čerstvé zeleniny – (my jsme použili kopr, petržel a bazalku)
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce zakysané smetany
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 1 okurka
- 1 rajče
Ostatní:
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Připravte nádivku: Kuřecí stehna vařte v mírně osolené vodě, dokud nejsou hotová. Nechte je vychladnout a poté je vykostěte a nakrájejte na kostky.
2. Rýži vařte ve vodě, dokud není hotová a poté ji nechte vychladnout.
3. Do hluboké mísy dejte uvařenou rýži, vařené maso, nasekanou zeleninu, česnek prolisovaný lisem na česnek, také přidejte zakysanou smetanu, přisypejte sůl a mletý černý pepř – podle chuti – velmi dobře promíchejte.
4. Okurky a rajčata nakrájejte na proužky, které předem zbavte slupky a semínek a lilek nakrájejte podélně na 3-5 mm silné plátky.
5. Plátky lilku posypejte solí a nechejte je 5-10 minut pustit šťávu a poté je osušte papírovými utěrkami.
6. Smažte je na malém množství oleje na mírném ohni z obou stran, dokud nezměknou a nezhnědnou. Potom je přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečný olej.
7. Do středu každého plátku lilku dejte lžíci rýžové náplně a navrch položte proužek okurky nebo rajčete a poté srolujte do závitku.
8. Podobně vytvarujte všechny závitky, poté je položte na talíř a s velkou chutí podávejte!
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!