Připravte se na chuťovou explozi s naším rybízovým dortem s křehkou a lahodnou drobenkou. Tento dezert vás okouzlí sladkou a ovocnou chutí rybízu, která se perfektně snoubí s křupavou texturou drobenky. Každý kousek tohoto dortu je neodolatelnou pochoutkou, kterou si zamilujete.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Rybízový dort s drobenkou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 1 lžíce krystalového cukru
- 40 g čerstvého droždí
- 40 g vlažného mléka
- 500 g polohrubé mouky
- 3 lžíce krystalového cukru
- 1 lžíce soli
- 2 vejce
- 250 ml vlažného mléka
- 100 g másla
Drobenka:
- 80 g másla
- 6 lžic krystalového cukru
- 6 lžic hrubé mouky
- 500 g černého rybízu
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 180 °C.
2. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučené desce, přeneste na vymazaný a moukou vysypaný plech a nechte ještě 15 minut kynout.
3. Mezitím omyjte rybíz a rovnoměrně ho rozprostřete po povrchu těsta. Drobenku připravíte tak, že studené máslo, cukr a hrubou mouku rozdrobíte mezi prsty, až vznikne drobenková směs. Touto směsí posypte povrch dortu.
4. Koláč pečte asi 35 minut v troubě na 180 °C.
5. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je koláč upečený, a pokud ano, vyjměte ho z trouby.
Podávejte ho s láskou a velkou chutí.