Lahodný rybízový dort s křupavou drobenkou – Oslnivá kombinace chutí!

Připravte se na chuťovou explozi s naším rybízovým dortem s křehkou a lahodnou drobenkou. Tento dezert vás okouzlí sladkou a ovocnou chutí rybízu, která se perfektně snoubí s křupavou texturou drobenky. Každý kousek tohoto dortu je neodolatelnou pochoutkou, kterou si zamilujete.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Rybízový dort s posypem
Zdroj: iStockphoto

Rybízový dort s drobenkou

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 1 lžíce krystalového cukru
  • 40 g čerstvého droždí
  • 40 g vlažného mléka
  • 500 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 1 lžíce soli
  • 2 vejce
  • 250 ml vlažného mléka
  • 100 g másla

Drobenka:

  • 80 g másla
  • 6 lžic krystalového cukru
  • 6 lžic hrubé mouky
  • 500 g černého rybízu

Jak budeme postupovat:

1. Předehřejte troubu na 180 °C.

2. Vykynuté těsto rozválejte na pomoučené desce, přeneste na vymazaný a moukou vysypaný plech a nechte ještě 15 minut kynout.

3. Mezitím omyjte rybíz a rovnoměrně ho rozprostřete po povrchu těsta. Drobenku připravíte tak, že studené máslo, cukr a hrubou mouku rozdrobíte mezi prsty, až vznikne drobenková směs. Touto směsí posypte povrch dortu.

4. Koláč pečte asi 35 minut v troubě na 180 °C.

5. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je koláč upečený, a pokud ano, vyjměte ho z trouby.

Podávejte ho s láskou a velkou chutí.