Vítejte u jednoduchého receptu na hovězí žebra, která jsou tak chutná, že bychom je jedli každý den! A co je nejlepší – není třeba zapínat troubu! Připravte se na chuťový zážitek, který vás uchvátí. Stačí nasbírat pár ingrediencí a využít našeho snadného postupu. Připraveni si pochutnat na lahůdkách bez zbytečné námahy? Pojďme do toho!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jednoduchý recept na hovězí žebra bez trouby
Co budeme potřebovat:
- 7 kusů hovězích žebírek
- rostlinný olej (slunečnicový)
- 3 stroužky česneku
- 1/3 pálivé papričky
- 1 malý kousek oloupaného zázvoru
- sůl a mletý černý pepř (dle chuti)
- 1 lžíce medu
- 1 sklenice (200 ml) jablečného nebo hroznového džusu
Jak budeme postupovat:
1. Omyjte a utřete 7 porcovaných kusů hovězích žebírek suchými ubrousky.
2. Rozpalte pánev s trochou rostlinného oleje a vložte do ní žebírka. Opečte je ze všech stran, dokud nevytvoří zlatavou kůrčičku. Poté je vyjměte a dejte na talíř vyložený papírovými ubrousky.
3. Nakrájejte stroužky česneku, pálivou papričku a oloupaný zázvor na velmi malé kostičky. Rozpalte pánev s rostlinným olejem a přidejte do ní nakrájenou zeleninu. Orestujte je po dobu 1 minuty za občasného míchání.
4. Poté přidejte žebírka do pánve a dochuťte je solí a mletým černým pepřem. Přidejte také med a jablečný nebo hroznový džus. Vše důkladně promíchejte a přikryjte poklicí. Nechte žebírka vařit na mírném ohni po dobu 1 hodiny a 20 minut.
5. Až budou hotová, pochutnejte si na nich u večeře s pořádnou přílohou!
Přejeme vám dobrou chuť!