Vítejte v kouzelném světě sladkých chutí! Dnes vás zavedeme do jednoduchého, avšak výjimečného světa ovesného koláče s jogurtem a lahodným ovocem. Tento dezert je ztělesněním jednoduchosti, zároveň však přináší neodolatelnou sladkou rozkoš. Ovesné těsto dodává koláči krásnou strukturu a zdravou výživu, zatímco jogurt mu dodává jemnou svěžest. Na vrcholu se nacházejí plátky jablek a šťavnaté borůvky, které dodají koláči lahodnou sladkost. Připravte si tento jednoduchý ovesný koláč a propadněte kouzlu jedinečného spojení chutí!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jednoduchý ovesný koláč s jogurtem, jablkem a borůvkami
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 30 g ovesných vloček (bezlepkových)
- 240 ml horké vody
- 2 vejce
- 30 g stévie a pod.
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 120 g jogurtu
- 50 g rozpuštěného a vychladlého másla
- 1 jablko
- 80 g borůvek
- 7 g prášku do pečiva
Jak budeme postupovat:
1. Ovesné vločky nasypte do mísy, zalijte je horkou vodou a nechte 5 minut namáčet. Poté přidejte rozklepnuté vejce, přisypejte stéviu, cukr, také přidejte vanilkový extrakt, bílý jogurt a přilijte také rozpuštěné vychladlé máslo – promíchejte.
2. Do těsta ještě přidejte na kostičky nakrájené jablko a čerstvé borůvky – dobře promíchejte a přisypte také prášek do pečiva – opět promíchejte.
3. Těsto nalijte do formy a pečte v předehřáté troubě 50 minut při 180 °C.
4. Po upečení nechte koláč vychladnout a podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť.