Pizza nás nikdy neomrzí! Pokud chcete ochutnat, jak chutná domácí pizza, vyzkoušejte tento rychlý recept. Jako základ těsta jsme použili kefír, jako oblohu šunku nakrájenou na kostičky a mozzarellu. Výběr je samozřejmě na Vás, můžete přidat cokoli, co máte rádi. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí pizza připravená z kefíru:
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- sklenici kefíru
- 2 šálky mouky
- 2 vejce
- jedna lžička cukru
- ½ čajové lžičky jedlé sody
- ½ lžičky soli
Na omáčku:
- kečup a majonéza – podle chuti.
Na oblohu:
- přísady, které máte rádi
- mozzarellu
Jak budeme postupovat:
1) Smíchejte kefír s jedlou sodou. Přidejte je do mísy, do které jste dali prosátou mouku. Trochu promíchejte.
2) Přidejte sůl, cukr a lehce rozšlehaná vejce. Velmi dobře promíchejte.
3) Standardní plech na pečení dobře vymažte olejem. Přeneste na něj těsto a rovnoměrně ho rozetřete.
4) Do těsta přidejte kečup a majonézu a množství upravte podle chuti. Smíchejte je dohromady a rovnoměrně rozetřete silikonovým štětcem.
5) Na těsto přidejte libovolnou oblohu. Může to být třeba salám, klobása nebo kukuřice. My jsme zvolili na kostičky nakrájenou šunku a sýr.
6) Pizzu pečte 20-25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
7) Poté vyjměte z trouby a posypte nahrubo nastrouhanou mozzarellou.
8) Pizzu pečte dalších 5-7 minut, dokud se mozzarella nerozpustí a mírně nezhnědne.
9) Nechte pizzu mírně vychladnout. Nakrájejte na plátky.
Podávejte s velkým potěšením!
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!