Recept na rychlou studenou večeři – Lahodný tuňákový salát, který vás osvěží

Tento tuňákový salát je skvělou volbou pro rychlou a osvěžující studenou večeři. Kombinace tuňáka, zeleniny, vajec a těstovin vytváří chutnou a nasycující směs, která vás osvěží i po dlouhém dni. Salát je jednoduchý na přípravu a můžete si ho přizpůsobit podle svých preferencí přidáním dalších ingrediencí, jako jsou papriky nebo olivy. Buďte připraveni na osvěžující a lahodnou kombinaci chutí, kterou vám tento tuňákový salát přinese.

Zdroj: Kristýna Navrátilová
Co budeme potřebovat:
  • 2 konzervy tuňáka (vlastní šťáva nebo v oleji)
  • 4 vejce (vařená natvrdo)
  • 1 středně velká cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 1 okurka (nakrájená na kostičky)
  • 1 rajče (nakrájené na kostičky)
  • 1 hrnek ledového salátu (nakrájeného na menší kousky)
  • 1 hrnek fazolí (např. červené nebo bílé)
  • 1 hrnek kukuřice (čerstvá nebo zmražená)
  • 1 hrnek uvařených těstovin
  • 4 lžíce majonézy (nebo podle chuti)
  • Sůl a pepř podle chuti

Jak budeme postupovat:

1) V míse smíchejte tuňáka z konzervy se šťávou nebo v oleji. Jemně rozmělněte vidličkou, aby se tuňák rozdrobil na menší kousky.

2) Vejce oloupejte a nakrájejte je na kostičky. Přidejte je do mísy k tuňákovi.

3) Přidejte nakrájenou cibuli, okurku, rajče, ledový salát, fazole, kukuřici a uvařené těstoviny do mísy.

4) Přidejte majonézu a důkladně promíchejte, aby se všechny suroviny propojily. Pokud preferujete silnější chuť, přidejte více majonézy. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

5) Salát můžete podávat ihned, ale ještě chutnější bude, pokud ho necháte vychladit v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě propojily a salát zchladil.

6) Před podáváním můžete salát ozdobit čerstvými bylinkami nebo nasekanou petrželkou.