Želatinový třívrstvý třešňový dort s tvarohovým krémem je lahodným a osvěžujícím dortem, který si ihned zamilujete. Kombinace šťavnatých třešní a tvarohového krému vytváří dokonalou harmonii chutí a textur. Tento dort je ideální pro sladké odpoledne u šálky lahodné kávy nebo jako závěrečný sladký dort na oslavě. Připravte si tento výjimečný dort a dopřejte si okamžik sladkého rozkoše!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Třívrstvý exkluzivní třešňový dort s tvarohovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 150 g cukru – (3/4 hrnku)
- špetka soli
- 160 g mouky – (1 hrnek)
- 1 lžička prášku do pečiva
Třešňový džem:
- 800 g třešní – (4 hrnky)
- 100 g cukru – (1/2 šálky)
- 25 g kukuřičného škrobu – (2 lžíce)
- 100 g vody – (1/2 šálky)
Krém:
- 600 g tvarohu – (2,5 šálky)
- 500 g smetany 33 % tuku – (2,5 šálky)
- 100 g cukru – (1/2 šálky)
Želé:
- 400 g višní
- 300 g vody – (1,2 šálky)
- 100 g želé s višňovou příchutí – (1 balení)
Jak budeme postupovat:
1. Vejce rozklepněte do mísy, přisypejte cukr, přidejte špetku soli – promíchejte, pak po částech přisypávejte prosátou mouku s práškem do pečiva – znovu promíchejte a těsto je hotové!
2. Těsto nalijte do připravené formy vyložené pečicím papírem o rozměrech 28 x 18 cm.
3. Pečte v předehřáté troubě při 180 ℃ po dobu 30 minut.
4. Třešně bez pecek dejte na pánev, posypejte je cukrem – promíchejte a vařte na mírném ohni.
5. Kukuřičný škrob nasypte do malé misky, přilijte vodu – promíchejte a vlijte do pánve s třešněmi – promíchejte a vařte do zhoustnutí.
6. Následně třešňový džem přendejte do misky, přikryjte potravinovou fólií a nechte ji odležet, můžete ji také na několik minut uložit do lednice.
7. Upečený koláč vyjměte z trouby, pak z formy, odstraňte pečicí papír a rozkrojte ho na 3 stejné díly.
8. Tvaroh dejte do jiné misky, přilijte smetanu 33 % tuku, přisypejte cukr – vyšlehejte ručním mixérem.
9. Džem naneste na spodní vrstvu upečeného těsta, uloženého v obruči, pak rozetřete tvarohový krém, který pěkně uhlaďte a přikryjte druhou částí upečeného těsta – postup opakujte.
10. Třešně bez pecek dejte na pánev, zalijte je vodou – vařte na mírném ohni. Po uvaření je sceďte přes síto, poté do šťávy přimíchejte třešňovou příchuť – promíchejte a pak přidejte třešně – dobře promíchejte rozetřete na poslední vrstvu tvarohového krému.
11. Následně uložte na 4 hodiny do lednice na ztuhnutí.
12. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám všem dobrou chuť!