V dnešním článku vám ukážeme naprosto dokonalý recept, který pochází z Ukrajiny. Toto pečené zelí s vepřovým masem je skvělé hlavně proto, že je velmi jednoduché na přípravu. A chuť? Jednoduše božské! Tento šťavnatý recept je ideální k obědu nebo večeři a zasytí celou vaši rodinu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zakarpatský recept – pečené zelí s vepřovým masem v troubě
Co budeme potřebovat:
- 1 hlávka zelí
- 1 kg vepřového masa
- 150 g vepřového sádla
- 130 g smetany
- 30 g rajčatového pyré
- 1,5 litru vody
- sůl, pepř, sušený česnek
- + koření podle chuti
Jak budeme postupovat:
- Nejprve uvařte zelí, pak nakrájejte cibuli nadrobno a osmahněte ji na sádle.
- Maso nakrájejte na tenké kousky, osolte, opepřete a okořeňte podle chuti.
- Zelí rozeberte na listy, maso do něj zabalte a přidejte lžíci cibule. Následně je srolujte.
- Dno zapékací mísy pokryjte zelnými listy. Vložte naše rolky do zapékací misky. Osolte a zalijte vroucí vodou, která by měla dosahovat 1-2 cm. Přidejte rajčatové pyré a zakysanou smetanu.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 40 minut. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento skvělý recept na pečené zelí s masem i Vašim přátelům! Inspirujte se dalším tipem na skvělý recept, konkrétně Placky z mletého masa s vynikající pokrývkou.