Připravte se na nebeskou slast s tímto receptem na lahodné tvarohové croissanty se skořicí a cukrem. Tato vynikající kombinace jemného tvarohového těsta, sladkého cukru a provokativní skořice je příslibem křehkosti, chuťového uspokojení a nadšení. Tyto croissanty jsou perfektním doplňkem pro snídani, svačinu nebo sladkou tečku dne.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Lahodné tvarohové croissanty se skořicí a cukrem
Co budeme potřebovat:
- 300 g tvarohu
- 100 g másla
- 1,5 lžíce moučkového cukru
- 1 lžička prášek do pečiva
- 300 g mouky
- 2 lžíce cukru
- skořice – podle chuti
- moučkový cukr – na posypání
Jak budeme postupovat:
1. Tvaroh jsi dejte do mísy, přidejte k němu máslo, přisypejte moučkový cukr a prášek do pečiva – promíchejte.
2. Následně přisypejte prosátou mouku – dobře promíchejte a rukama uhněťte těsto, které zabalte do pečicího pergamenu a uložte na 30 minut do lednice.
3. Potom ho položte na čistou plochu vysypanou moukou a rozdělte na 2 stejné díly.
4. Z těsta vytvarujte kouli a pomocí válečku ji rozválejte do kruhu, posypejte cukrem a pomocí ozdobného kolečka vytvarujte trojúhelníky, do kterých udělejte jemné zářezy a srolujte do ruličky.
5. Postup opakujte i u druhého těsta, ale rozválené těsto posypejte skořicí a cukrem.
6. Položte je na plech vyložený pečicím papírem pěkně vedle sebe s mezerami mezi nimi a pečte je v předehřáté troubě 35-40 minut při 180 °C.
7. Po upečení je posypejte ještě moučkovým cukrem.
8. Nejdůležitější je vařit a péct s radostí, láskou a úsměvem na tváří!
Přátelé, přejeme vám všem dobrou chuť!