Připravte se na sladkou cestu do světa lahodných pokušení s naším sušenkovým čokoládovo-arašídovým dezertem. Tento úžasný dezert je plný bohaté čokolády a chutných arašídů, které se spojují do neodolatelné kombinace sladkosti a křupavosti. A co je nejlepší? Nemusíte ho ani péct! Připravte si svou mňamku bez pečení a užijte si sladkou radost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkový čokoládovo-arašídový dezert
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 500 g sušenek
- 250 ml mléka
- 120 g cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 150 g másla
- 60 g kakaa
Ostatní:
- máslo – na vymazání formy
Poleva:
- 75 g arašídů
- 20 g másla
- 100 g černé čokolády
- 100 g mléčné čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Sušenky nalámejte do mísy.
2. Mléko nalijte do hrnce, přisypejte cukr a míchejte metličkou na mírném ohni. Poté přidejte máslo, nechte ho rozpustit, pak přisypte kakao a během vaření míchejte.
3. Uvařenou kakaovou směs nalijte na rozdrobené sušenky v míse a promíchejte pomocí stěrky.
4. Připravte si kulatou formu, vymažte ji máslem a vložte do ní sušenkové těsto. Pěkně ho rozetřete a uhlaďte. Můžete ho také uložit na par minut do lednice – Je to na vás!
5. Následně postavte hrnec na sporák, položte na něj pánev a nasypte do ní arašídy. Pražte je na mírném ohni, dokud nezezlátnou. Pak přidejte máslo, černou a mléčnou čokoládu a společně vařte na mírném ohni, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté těsto polijte polevou a pěkně ji rozetřete.
6. Sušenkový čokoládovo-arašídový dezert podávejte s láskou a velkou chutí – Mňamka!
Přátelé přejeme dobrou chuť!