Marinované žampiony s cibulí a koprem jsou lahodný a osvěžující pokrm, který si můžete udělat doma. Tento recept je velmi jednoduchý a rychlý, potřebujete jen žampiony, cibuli, ocet, cukr, sůl, pepř a kopr. Marinované žampiony s cibulí a koprem můžete podávat jako předkrm, jako náplň do chlebíčků nebo jako přílohu k masu nebo salátu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Marinované žampiony s cibulí a koprem
Co budeme potřebovat:
- 1 kg malých žampionů
- 1 lžíce zrnka černého pepře
- 1/2 lžičky zrnka koriandru
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce soli
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 3 lžíce jablečného octa
- 50 ml vody
- 1 červená cibule
Na zdobení:
- čerstvý kopr
Jak budeme postupovat:
1. Žampiony dejte v celku do hrnce a přidejte k nim nasekaný česnek, bobkové listy, okořeňte zrnky černého pepře, koriandrem, pak přisypejte hnědý cukr, sůl. Poté přilijte rostlinný olej, jablečný ocet a nakonec zalijte vodou – zamíchejte, zahřejte a vařte na mírném ohni 5 minut.
2. Po uvaření přidejte jemně nakrájenou červenou cibuli – dobře promícháme, poté přikryjte pokličkou a nechte 1-2 hodiny odpočívat v chladu.
3. Mezitím nastrouhejte čerstvý kopr a posypejte jím marinované houby.
4. Podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!