Připravte se na výlet do říše sladkých dobrodružství s tímto kouzelným receptem na drobenkový koláč s karamelizovanými jablky. Každý kousek tohoto dezertu je plný chuti a křupavosti. Zlatavá karamelizace se snoubí s křehkým drobenkovým korpusem, vytvářejícím neodolatelnou kombinaci. Tento koláč je tou správnou volbou pro každou příležitost, ať už si ho dopřáváte jako sladkou tečku po jídle nebo jako svačinku mezi dny.
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.
Drobenkový koláč s karamelizovanými jablky
Co budeme potřebovat:
Plnění:
- 4 jablka
- 100 g cukru
- 30 g másla
- skořice – podle chuti
Těsto:
- 1 vejce
- 80 cukru
- 100 g másla – trochu rozpuštěného
- 1 lžička prášek do pečiva
- 280 g mouky
Na posypání a zdobení:
- moučkový cukr – (nepovinné)
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si pánev a nasypejte do ní cukr, který zkaramelizujete a pak do něho přidejte máslo – promíchejte a poté vsypte na kostičky nakrájená jablka, které můžete posypat skořicí – vařte na mírném ohni 5 minut.
2. V míse rozklepněte vejce – rozšlehejte, pak přidejte máslo trochu rozpuštěného – pokračujte ve šlehání a nakonec přisypejte prášek do pečiva a mouku.
3. Následně těsto trochu podrobte rukou a víc jako polovinu nasypejte na formu vyloženou pečicím papírem, rozložte ho a uhlaďte dnem sklenice.
4. Potom na něj rozložte zkaramelizované jablíčka a posypte je zbylým drobenkovým těstem.
5. Pečte v předehřáté troubě 30-35 minut při 180 °C.
6. Podávejte ho s láskou a velkou chutí a můžete ho také posypat moučkovým cukrem, záleží na vás!
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!