Vstupte do naší domácí zmrzlinárny, kde se dnes naučíme jak jsi připravit čokoládovou domácí zmrzlinu. Ideální pro horké letní dny, oslavy, nebo kdykoliv, kdy máte chuť na něco chladného a sladkého.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí čokoládová zmrzlina
Co budeme potřebovat:
- 350 ml mléka
- 20 g kakaa
- 15 g kukuřičného škrobu
- 80 g hořké čokolády
- 300 ml smetany ke šlehání
- 70 g kondenzovaného mléka
Na zdobení:
- strouhaná čokoláda
- čokoládové lupínky
Jak budeme postupovat:
1. Mléko nalijte do hrnce, přisypejte kakao – promíchejte metličkou. Za stálého míchaní přisypávejte kukuřičný škrob a vařte na mírném ohni, pak přidejte rozlámanou hořkou čokoládu – míchejte, dokud směs není tuhá a po uvaření je přelijte do mísy, přikryjte folií a nechejte stranou.
2. Do jiné mísy nalijte smetanu ke šlehání, přilijte kondenzované mléko – vyšlehejte do středně tuhé pěny.
3. Do vyšlehané pěny vmíchejte čokoládovou směs – společně vyšlehejte.
4. Po vyšlehání přendejte do mísy, rozetřete stěrkou, poté přikryjte potravinovou fólií a dejte na 2 hodiny do mrazáku.
5. Podávejte ji s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!