Pokud si chcete dopřát něco lahodného, nadýchaného, a v neposlední řadě rychlého, vyzkoušejte tento recept na hrníčkové čokoládové muffiny! Příprava nezabere více než 30 minut, ale radost z chuti zůstává.
Těsto by mělo být polotekuté, abyste ho mohli snadno nalít do hrnků. Dezert připravíme v hrnci, který naplníme vodou a přikryjeme. Rozhodně to musíte vyzkoušet!
Hrnečkové čokoládové muffiny:
Co budeme potřebovat:
- 3 vejce
- sklenici cukru
- 125 ml rafinovaného oleje (bez zápachu)
- 100 ml sladkého mléka, podmáslí nebo kefíru
- 10 g vanilkového cukru
- 10 g prášku do pečiva
- 20 g kakaového prášku
- 2,5 hrnku mouky
Jak budeme postupovat:
1) Do hluboké mísy dejte vejce, cukr, vanilkový cukr, olej, mléčný výrobek (sladké mléko, podmáslí nebo kefír), kakaový prášek a prášek do pečiva. Mixérem rozmixujte do hladka.
2) Přidejte prosátou mouku. Smíchejte do hladka. Měli byste mít hladké, polotekuté těsto.
3) Do velkého hrnce nalijte 3-4 šálky studené vody.
4) Pomocí silikonového štětce namažte šálky nebo sklenice olejem. Poté do nich přelijte těsto a naplňte je do 2/3.
5) Hrnky nebo sklenice s těstem postavte do pánve tak, aby voda byla v polovině jejich výšky.
6) Pánev přikryjte dvěma čistými kuchyňskými utěrkami (s přesahem) a pokličkou.
7) Muffiny vařte 25-30 minut na mírném až středním ohni.
8) Vyjměte je z vody a nechte vychladnout.
9) Pokud chcete, posypte moučkovým cukrem nebo ozdobte šlehačkou. Posypali jsme je i nasekanými pistáciemi.
10) Muffiny lze snadno vyjmout z hrnků nebo sklenic.
11) Můžete je podávat z hrnků nebo přímo z nich!
Přejeme vám i vašim blízkým příjemné chvíle!