Pokud hledáte sladký dezert, který spojuje skvělou chuť s lepším složením, pak jste na správném místě. Dnes vám přinášíme recept na zdravější tvarohový koláč s třešněmi, který je nejen chutný, ale také obsahuje méně cukru a tuku než klasické varianty.
Tento koláč kombinuje svěží tvaroh s vypeckovanými třešněmi a je obohacen o lehkou směs polohrubé a špaldové mouky. S trochou mléka, vaječných bílků, třtinového cukru a prášku do pečiva vzniká lahodné těsto, které se snadno připravuje. Po pečení vás očaruje svou zlatavou barvou a sladkou vůní.
Recept na tvarohový koláč s třešněmi:
Co budeme potřebovat:
- 1 tvaroh polotučný
- Vypeckované třešně
- 10 dkg polohrubé mouky
- 8 dkg špaldové mouky
- 3 vejce (bílky vyšlehané tuhé)
- 5 lžic mléka
- 7 dkg třtinového cukru
- 1/2 prášku do pečiva
- 10 dkg másla
Nemáte třešně? Vyzkoušejte tuhle verzi s jahodami.
Jak budeme postupovat:
1) V míse smíchejte tvaroh s vypeckovanými třešněmi a přidejte vejce, mléko a třtinový cukr. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
2) Přidejte polohrubou a špaldovou mouku a prášek do pečiva. Opět důkladně promíchejte, dokud nedostanete hladké a vláčné těsto.
3) Bílky vyšlehejte do tuha a opatrně je vmíchejte do tvarohové směsi. Tím získáte lehké a nadýchané těsto.
4) Plech vymažte máslem a na jeho dno rozetřete tvarohové těsto. Urovnávejte ho do rovnoměrné vrstvy.
5( Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu přibližně 30 minut nebo dokud koláč nezíská zlatavou barvu.
6) Po upečení nechte koláč vychladnout a podávejte ho nařezaný na porce. Doporučujeme ho ozdobit čerstvými třešněmi nebo posypat moučkovým cukrem pro dokonalý závěr.
DOPORUČUJEME: Jak na domácí trdelník? Připravte tradiční dezert plný vůně a chuti ve své kuchyni!