Přinášíme vám neodolatelný recept na smažené masové karbanátky plněné dušenou zeleninou, který vám zaručeně zvedne náladu i chuťové pohárky. Tyto křupavé a šťavnaté karbanátky mají uvnitř lahodnou směs dušené zeleniny, která jim dodá příjemnou šťavnatost a výraznou chuť. Každý sousto je prostě exploze chutí! Připravte si tento pokrm jako hlavní jídlo nebo na oslavu a rozzařte svého rodinného stolu nezapomenutelnou lahůdkou.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Masové karbanátky plněné dušenou zeleninou:
Co budeme potřebovat:
- 500 g mletého vepřového masa
- 125 g bílého chleba
- 100 ml mléka
- jedno vejce
- jedna cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 100 g strouhanky
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- olej – na smažení
- 200 g dušeného zelí s houbami, cibulí, mrkví a rajčatovou omáčkou
Jak budeme postupovat:
1) Chléb zalijte mlékem a nechte 10 minut namočený.
2) Mleté maso vložte do hluboké mísy. Přidejte cibuli a česnek protlačené přes malé struhadlo, vejce, sůl a mletý černý pepř podle chuti.
3) Přidejte chléb namočený v mléce a nejprve ho vymačkejte rukama. Masovou směs dobře promíchejte a prohněťte. Nakonec mísu několikrát prošlehejte.
4) Navlhčete si ruce vodou, vezměte část masové směsi a vytvarujte z ní placičku. Do středu přidejte trochu náplně a okraje dobře slepte k sobě tak, aby náplň zcela zakryly. Dejte mu úhledný tvar.
5) Karbanátky obalte ve strouhance.
6) Karbanátky smažte na rozpáleném oleji na mírném ohni z obou stran, dokud nezhnědnou. Po překlopení na druhou stranu pánev přikryjte pokličkou, aby se karbanátky uvnitř dobře propekly.
7) Přendejte je na talíř vyložený papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečný olej.
8) Karbanátky podávejte s přílohou, kterou máte rádi!
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!