Máte hlad? Dnes jsme tu s dalším zajímavým a velice jednoduchým receptem, který Vás potěší svou smyslností a dávkou Itálie. Připravte si lákavá pečená rajčata plněná rýží a čtyřmi druhy sýra. Tento recept Vás rozhodně zasytí! Přesvědčte se sami.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečená rajčata plněná rýží a sýrem:
Co budeme potřebovat:
- 9 zralých sladkých rajčat
- ¾ sklenice rýže (+ voda a trocha soli – na vaření)
- 2 stroužky česneku
- lžíce olivového oleje
- 80 g sýra
- 80 g mozzarelly
- 80 g kozí sýr
- 50 g parmazánu
- 1/4 lžičky soli
- špetka soli
- čerstvá bazalka – podle chuti
- mletý černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1) Rýži uvařte v mírně osolené vodě do poloměkka. Přendejte ji do cedníku, aby se oddělila od zbývající vody. Nechte vychladnout.
2) Z každého rajčete odřízněte “čepičku”, pak lžičkou odstraňte jádřinec a semínka. Semínka a rajčatovou šťávu dejte do mísy.
3) Do mísy, do které jste dali rajčatová semínka a šťávu, přidejte česnek prolisovaný lisem na česnek, sůl, mletý černý pepř podle chuti, špetku cukru a olivový olej. Velmi dobře promíchejte.
4) Polouvařenou rýži vložte do vhodné mísy. Přidejte nastrouhaný sýr, rozdrobenou mozzarellu, rukou nebo vidličkou rozdrobený kozí sýr a nastrouhaný parmazán. Velmi dobře promíchejte.
5) Rajčatovou směs přidejte do rýžové směsi. Velmi dobře promíchejte.
6) Přidejte nasekanou bazalku. Znovu promíchejte.
7) Vzniklou směsí naplňte rajčata a položte je na plech. Pokud chcete, můžete je zakrýt jejich “čepičkami”.
8) Plněná rajčata pečte 35-40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
9) Podávejte s velkým potěšením!
Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!