Recept na domácí sušenky Esíčka

Dnes se zaměříme na jeden z našich oblíbených receptů – domácí sušenky Esíčka. Tyto křupavé a chutné sušenky jsou perfektní pro sladkou svačinku, doprovod ke kávě či čajíčku nebo jednoduše jako pochoutka kdykoli si potřebujete zpříjemnit den.

Naše domácí sušenky Esíčka jsou snadné a rychlé k přípravě, a přitom nabízejí bohatou a nasycující chuť. S kombinací kvalitních surovin a jednoduchých postupů vám tyto sušenky pomohou vykouzlit dokonalý sladký kousek, který si zamilujete.

Zdroj: Jana Jančíková

Recept na domácí sušenky Esíčka:

Co budeme potřebovat:

  • 180 povoleného másla,
  • 75 g moučkového cukru,
  • 1 vanilkový cukr,
  • 200 g hladké mouky,
  • 75 g škrobu (bramborového – solamylu; nebo kukuřičného – třeba gustinu)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 zarovnané lžičky skořice.
  • Pokud chcete tmavá esíčka, místo skořice dejte 2 lžíce kakaa.

Jak budeme postupovat:

1) Klasickým způsobem ze všech surovin vypracovat hladké těsto, nechat chvíli odpočinout v lednici a tvarovat, nebo vykrajovat sušenky.

2) Pekla jsem na 180°C 14-15 minut.Těsto je hodně křehké tak je potřeba podmoučit při vykrajování.

3) Je to podobné jako u lineckého (Vykrajovala jsem na tloušťku 4 mm,). Dělala jsem 2 dávky, jednu se skořicí a druhou s kakaem.Jemné sušenky.

Vyzkoušejte také – Domácí máslové croissanty – Lepší než kupované!