ROZHOVOR: Najděte svého zahradního skřítka, který se skrývá pod značkou Reis Designs

Rádi bychom Vám poděkovali, že se s námi i nadále dělíte o výsledky své tvorby. Proto jsme se rozhodli podpořit vaše tvůrčí úsilí i jinak než jen zveřejněním na Facebooku. Některé z Vás jsme požádali o krátký rozhovor, aby se i naši čtenáři mohli v tomto uměleckém směru trochu inspirovat.

Dnes jsme vyzpovídali dvě sestry Kateřinu a Martinu, které společně tvoří pod značkou Reis Designs. V jejich tvorbě najdete mnoho výrobků, a dokonce i zahradní trpaslíky o velikosti až 130 cm. Chcete-li se o jejich práci dozvědět více, čtěte dále!

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

rozhovor:
Zdroj: Reis Designs

Na začátek Vás poprosím, abyste se nám představili.

Jmenujeme se Kateřina a Martina a jsme dvě sestry, které společně tvoří různorodé výrobky pro naše zákazníky.

Na začátku roku 2023 jsme si řekly, ze spojíme své nápady a zkušenosti a budeme společně pod značkou Reis Designs tvořit výrobky, které jsou nejen praktické, ale také potěší jako dárek a ozdobí každou domácnost.

Představíte nám Vaši tvorbu? Co všechno děláte?

Vyrábíme zahradní a bytové trpaslíky, ale také výrobky s potiskem – vánoční koule se jménem, skleničky, textil s potiskem, ručně šité výrobky – čepice, nákrčníky, Scrunchie gumičky, a to vše na zakázku dle přání zákazníka.

rozhovor:
Zdroj: Reis Designs

Jak a kdy vznikl nápad vyrábět zahradní trpaslíky?

Nápad vyrábět zahradní trpaslíky vznikl na začátku roku 2023. Nejdříve jsme vyráběly malé trpaslíky do 30 cm, poté přišla zákaznice s nápadem, zda by bylo možné si objednat velkého trpaslíka na zahradu ve velikosti 130 cm.

Přání bylo vyplněno a od té doby tvoříme zahradní trpaslíky v různé velikosti od 30 cm do 130 cm podle přání zákazníka.

Přibližte nám výrobní proces.

Každá máme na starosti určité výrobky, které tvoříme. Já mám na starosti výrobky s potiskem, ke kterému používám nažehlovací a permanentní vinyl a plotter.

Sestra Martina tvoří výrobky ručně šité a trpaslíky. S výrobou konstrukce na zahradní trpaslíky nám pomáhá také švagr Jára, takže menší rodina firma.

rozhovor:
Zdroj: Reis Designs

Nejdříve je potřeba vytvořit stabilní konstrukci trpaslíka a poté je potřeba ho obléci a doladit dekorační prvky, nikdy netvoříme dva úplně stejné, vždy se jedná o originál.

Co všechno potřebujete na výrobu?

Na výrobu zahradních trpaslíků potřebujeme hodně různého materiálu – dřevo, sádru, karton a různé druhy látek – tyl, bavlna, juta, plátno, fleec…

Mnoho malých drobných dekoračních komponentů, které některé jsou naše autorská výroba a některé objednáváme. Dále pak je potřeba šicí stroj, tavná pistole a lepidla.

Jak dlouho trvá výroba jednoho trpaslíka?

Výroba jednoho trpaslíka trvá přibližně 2-3 dny záleží na výšce a na objednávce. Některé jsou náročnější, tak se výroba může prodloužit až na týden. Nedávno jsme vyráběly pár svatebních trpaslíků nevěstu a ženicha jako svatební dar, kde výroba byla náročnější.

rozhovor:
Zdroj: Reis Designs

Jaký byl maximální rozměr trpaslíka, kterého jste vyrobily?

Jak jsem výše zmínila, nejvyššího trpaslíka jsme vytvořily ve výšce 130 cm.

Využíváte na tvorbu nějaké speciální techniky?

Žádné speciální techniky nepoužíváme. Spíše jde o zručnost a nápaditost.

Kde berete inspiraci?

Inspiraci čerpáme všude okolo nás – lidmi a jejich potřebami, přírodou, na internetu a sociálních sítích. Nápady tvoříme nejdříve v hlavě, a pak dáváme dohromady různé materiály.

rozhovor:
Zdroj: Reis Designs

Hodiny trávíme na počítači a hledáme způsob jak nejlépe zpracovat naše nápady. Máme různorodé výrobky, což nám nesmírně baví a nechceme se specializovat pouze na jeden typ výrobků.

Absolvovali jste nějaké kurzy nebo jste samouk?

Žádné speciální kurzy jsme neabsolvovali. Sestra Martina je vyučená švadlena. Já jsem samouk.

Je to Vaše práce nebo koníček?

Výroba a vymýšlení nových designů a výrobků je náš koníček. Zatím jsme na počátku a věříme, že se naše láska a odhodláni změní brzy na plnohodnotnou práci.

Kde tvoříte trpaslíky? Máte na to nějakou dílnu?

Všechny naše výrobky vyrábíme doma. Máme štěstí, ze máme každá místnost, ve které můžeme tvořit, i když se výroba mnohokrát přesouvá také do kuchyně i obýváku.

Do budoucna přemýšlíme o malé dílně a malém kamenném obchůdku z důvodu vzrůstajícímu objemu výrobků a materiálu potřebného na výrobu.

rozhovor:
Zdroj: Reis Designs

Kde se dají Vaše výrobky zakoupit?

Naše produkty si můžete pořídit buď přímo formou zprávy na Facebooku: facebook.com/reisdesignss nebo Instagramu: instagram.com/reisdesignss nebo také nově na našem e-shopu reis-designs.cz, který bude oficiálně v provozu od 24.06.2023. Pokud by zákazníci chtěli poradit s výběrem nebo by chtěli výrobek přímo na zakázku, vše se dá domluvit.

Máte do budoucna nějaké plány například rozšířit svojí výrobu?

Ano, pracujeme na dalších novinkách. Už nyní máme poptávku na vánoční trpaslíky, na kterých začneme pracovat již v srpnu.

Dále chceme pracovat na svatebních trpaslicích a rozšiřovat nabídku o svatební dekorace – pracujeme již na ozdobných sklenicích jako svatební dar pro novomanžele.

rozhovor:
Zdroj: Reis Designs

Chtěli byste našim čtenářům říci ještě něco, co jsme nezmínili?

Moc si vážíme každého zákazníka a jejich podporu, a hlavně podporu malých českých výrob, obzvláště v dnešní době.

Nesmírně si vážíme podpory naší rodiny a přátel v našem tvoření a v naší práci. Vkládáme do našich výrobků i kousek sebe a snažíme se vždy odvést, co nejlepší práci, aby naši zákazníci byli vždy spokojeni.

rozhovor:
Zdroj: Reis Designs
rozhovor:
Zdroj: Reis Designs