Přinášíme vám recept na dokonale osvěžující dort, který vás okouzlí svou lehkostí a svěžestí. Nepečený piškotový dort s pomerančovým krémem a krémem mascarpone je ideální volbou pro sladké chvíle plné lahodných příchutí. Tento dort spojuje křehký piškot s jemností pomerančového krému a krémovitostí mascarpone, vytvářející tak harmonickou a lahodnou kombinaci. Bez nutnosti pečení je tento dort snadno připravitelný a zároveň vás překvapí svou chutí a vzhledem. Připravte si tento osvěžující dezert a dopřejte si sladkou rozkoš plnou citrusových vůní.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený piškotový dort s pomerančovým krémem a mascarpone
Co budeme potřebovat:
- 180 g sušenek (dlouhé piškoty)
- 250 ml pomerančové šťávy
Pomerančový krém z čerstvých pomerančů:
- 500 ml pomerančové šťávy
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
- 20 g másla
Mascarpone krém:
- 500 ml mléka
- 10 g vanilkového cukru
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
- 20 g sýru mascarpone
Poleva:
- 50 g sýru mascarpone
- 200 ml smetany ke šlehání oslazené
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si kulatou formu naskládejte do ní dlouhé piškoty namočené v pomerančové šťávě a nezapomeňte na okraje.
2. Následně jsi připravte 2 malé hrnce na krémy:
3. Do prvního hrnce nalijte vymačkanou šťávu z čerstvých pomerančů, přisypte cukr, kukuřičný škrob – rozmíchejte metličkou, vařte na mírném ohni a před zhoustnutím přidejte máslo – promíchejte a vařte do zhoustnutí.
4. Do druhého hrnce nalijte mléko, přisypte vanilkový cukr, cukr, kukuřičný škrob – rozmíchejte metličkou, vařte na mírném ohni a před zhoustnutím přidejte mascarponne – promíchejte a vařte do zhoustnutí.
5. Nejprve na piškoty nalijte krém z mascarpone následně vytvořte spirálu s pomerančovým krémem, nechejte trochu vychladnout a uložte do lednice na 4 hodiny ztuhnout.
6. Mezitím dejte do mísy mascarpone a oslazenou šlehačku – vyšlehejte a poté naneste na ztuhlý dort z lednice. Celý ho obalte a navrch ozdobte nastrouhanou pomerančovou kůrou.
7. Podávejte ho s láskou a úsměvem na tváří.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!