Připravte se na chuťovou explozi s naším delikátním třešňovým zákuskem s jemným pudinkovým krémem. Tento dokonale sladký dezert vám přinese nebeskou kombinaci třešňové sladkosti a krémové lahůdky. Každý kousek vás nadchne svou bohatou chutí a příjemnou texturou. Neodolatelný dezert, který si zaslouží místo na každém jídelním stole.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Delikátní třešňový zákusek s jemným pudinkovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 vejce
- špetka soli
- 8 g vanilkového cukru – (1 lžička)
- 90 cukru – (6 lžic)
- 45 g rostlinného oleje – (3 lžíce)
- 120 g mouky – (3/4 hrnku)
- 1 lžička prášku do pečiva
Pudinkový krém:
- 600 g zakysané smetany – (2,5 šálky)
- 110 g kukuřičného škrobu – (3/4 šálky)
- 16 g vanilkového cukru – (2 lžičky)
- 100 g cukru – (1/2 šálky)
- 400 ml mléka – (1,6 šálky)
Třešňové želé:
- 600 g třešní
- 150 vody – (3/5 šálky)
- 1 balení želé s višňovou příchutí – (100 g)
Jak budeme postupovat:
1. Do misky si rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, přisypejte vanilkový cukr, cukr, pak přilijte olej – společně vyšlehejte, poté postupně přisypávejte prosátou mouku s práškem do pečiva – promíchejte.
2. Připravte si formu o rozměre 28 x 18 cm vyloženou pečicím papírem, nalijte do ní těsto a pěkně ho uhlaďte.
3. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C.
4. Po upečení vyjměte těsto z formy, odstraňte pečicí papír a rozkrojte do 3/4 těsta.
5. Do malého hrnce dejte zakysanou smetanu, vsypte kukuřičný škrob, nasypejte vanilkový cukr – promíchejte metličkou dohladka a poté přilijte mléko – znovu promíchejte a krém vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
6. Uvařený krém nalijte na těsto, pěkně ho uhlaďte a přikryjte fólií.
7. Do dalšího hrnce si dejte třešně a zalijte je vodou – promíchejte a vařte na mírném ohni do prvních bublinek. Po uvaření je sceďte a do šťávy nasypejte balíček třešňového želé – promíchejte a 15 minut nechte odležet.
8. Po 15 minutách naneste pomocí lžíce na krém a uložte na 4 hodiny do lednice na ztuhnutí.
9. Delikátní třešňový zákusek s jemným pudinkovým krémem podávejte s láskou a půvabem.
Přátelé přejeme vám všem příjemnou sladkou chuť!