Tento recept vám přináší jednoduchou, ale lahodnou kombinaci pečených kuřecích stehen s jemnou pivní omáčkou a doprovodnou rýží. Kuřecí stehna jsou pečená do dokonalé křupavosti a poté zalita lahodnou omáčkou, která získává svůj charakteristický chuťový profil díky přídavku piva. Podávejte je s aromatickou rýží a vychutnejte si skvělou kombinaci chutí a textur.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečená kuřecí stehna v jemné pivní omáčce s rýží
Co budeme potřebovat:
- 6 kuřecích stehen
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- mletá červená sladká paprika – podle chuti
- 2 lžíce sójové omáčky
Omáčka:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce nesoleného másla
- 4 stroužky česneku
- 2 plátky zázvoru
- 1 cibule
- 1 plechovka světlého piva
Na zdobení:
- čerstvá petrželka – (nepovinné)
Příloha:
- rýže
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí stehna položte na ubrousek a osušte je.
2. Potom je vložte do mísy, dochuťte je solí, černým pepřem, mletou červenou sladkou paprikou a zalijte sójovou omáčkou – rukou promíchejte, aby se koření a omáčka vstřebaly do stehen a nechte 30 minut marinovat.
3. Připravte jsi pánev s rozehřátým olejem a nesoleným máslem a položte do ní marinovaná kuřecí stehna – osmažte je z obou stran dozlatova.
4. Po jejich osmažení je přendejte na talíř a do stejné pánve dejte rozpůlený česnek a plátky zázvoru, pak vsypejte cibuli nakrájenou na jemno – společně je na středním ohni osmažte dozlatova, poté do pánve přidejte osmažená kuřecí stehna a zalijte plechovkou světlého piva – společně povařte na mírném ohni 15 minut.
5. Nakonec je ozdobte, posypejte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte je s oblíbenou přílohou.
6. Dobrou chuť!