Očekáváte návštěvu a chcete jim připravit něco opravdu výjimečného a velmi jemného? Tento recept na tvarohový koláč s malinovou polevou je tím pravým, kterým překvapíte své pozvané hosty. Skvěle se hodí ke kávě, ale i k čaji. Neváhejte a pustě se do přípravy!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tvarohový dezert s malinovou polevou
Co budeme potřebovat:
- 150 g trubiček (oplatky)
Krém:
- 15 g želatiny + 8 ml vody
- 100 g cukru
- 250 g ricotta (měkkého tvarohu)
Poleva:
- 6 g želatiny + 3 ml vody
- 250 g 33 % smetany
- 200 g čerstvých nebo mražených malin
- 100 g cukru
Jak budeme postupovat:
1. Do první misky nalijte 15 g želatiny s 8 ml vody a promíchejte lžíci. Do druhé misky nalijte 6 g želatiny s 3 ml vody a promíchejte lžíci.
2. Do misky o rozměrech 16 X 16 cm položte trubičky – oplatky úhledně vedle sebe.
3. Připravte si mísu, do které nasypejte cukr, přidejte ricottu a promíchejte, přilijte 33 % smetanu a pokračujte v míchání.
4. Mezitím zahřejte 15 g napučenou želatinu, vlijte ji do mísy a pokračujte v míchání.
5. Vzniklý krém nalijte na trubičky v míse, nechte mírně vychladnout a dejte na 30-40 minut ztuhnout do lednice.
6. Maliny dejte do hrnce a vařte je na mírném ohni. Přidejte cukr, přiveďte k varu a vařte 1-2 minuty, dokud nezačnou bublat.
7. Uvařené maliny sceďte přes síto do mísy, nalijte 6 g napučenou želatinu a promíchejte.
8. Po 40 minutách vyjměte mísu z chladničky a ztuhlý krém přelijte polevou z uvařených malin.
9. Nechte trochu vychladnout a dejte mísu na 40 minut do lednice, aby poleva ztuhla.
Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!