Přinášíme vám náš výtečný recept na kousky kuřecích prsou v rajčatovo-smetanové omáčce s rýží a hranolky. Tento pokrm je plný výživných surovin a nabízí dokonalou kombinaci kuřecího masa, bohaté rajčatovo-smetanové omáčky a lahodného doprovodu ve formě rýže a křupavých hranolek. Každé sousto je plné chuti a uspokojí i ty nejnáročnější chuťové pohárky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí prsa v rajčatovo-smetanové omáčce s rýží a hranolky
Co budeme potřebovat:
- 4 lžíce nesoleného másla
- 450 g žampionů
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 235 ml husté smetany
- 450 g kuřecích prsou
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 235 ml rajčatového protlaku/pyré
- 1 lžíce kečupu
- 2 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 lžíce worcestrové omáčky
- svazek petrželky
- černý pepř – podle chuti
Příloha:
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g jasmínové rýže
- špetka soli
- 350 ml vody
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si pánev s rozehřátým máslem a vsypte do ní houby nakrájené na půlměsíčky – na středním plameni je smažte 15 minut dohněda. Poté k nim přidejte jemně nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek, bobkový list – společně vařte 5 minut na mírném ohni.
2. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, dochuťte solí a černým pepřem.
3. Následně do pánve k přísadám přilijte smetanu a přidejte kuřecí kousky – promíchejte a vařte na mírném ohni.
4. Potom nalijte rajčatovou pastu/pyré, přidejte kečup, přilijte worcestrovou omáčku, přidejte dijonskou hořčici – dobře promíchejte a povařte 10 minut.
5. Do hrnce s olejem dejte nadrobno nakrájený česnek a 1 minutu restujte, poté přisypejte jasmínovou rýži, přidejte špetku soli – vařte 10 minut na mírném ohni.
6. Nakonec posypejte nasekanou čerstvou petrželku a podávejte s láskou a grácií.
Přátelé přejeme Vám všem dobrou chuť!