Jemný borůvkový koláč z ovesných vloček, jogurtu a vlašských ořechů

Představujeme vám lahodný a zdravý recept, který potěší vaše chuťové buňky – jemný borůvkový koláč z ovesných vloček, jogurtu a vlašských ořechů. Tento koláč kombinuje výživné ovesné vločky, osvěžující jogurt, chutné vlašské ořechy a sladké borůvky, aby vytvořil perfektní dezert pro jakoukoli příležitost.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Jemný borůvkový koláč z ovesných vloček, jogurtu a vlašských ořechů - Ideální k teplému čaji!
Zdroj: Rodinné recepty

Jemný borůvkový koláč z ovesných vloček, jogurtu a vlašských ořechů

Co budeme potřebovat:

  • 130 g ovesných vloček – (1 šálek)
  • 1 šálek horké vody
  • 2 vejce
  • 120 g přírodního  bílého jogurtu – (1 kelímek-balení)
  • 3 lžíce sladidla erythritolu
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • kokosový nebo olivový olej – (můžete také přidat)
  • 1 šálek vlašských ořechů
  • špetka soli
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 3 lžíce kokosové nebo mandlové mouky
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 1 šálek lesních plodů

Na posypání a zdobení:

  • moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Do misky nasypte ovesné vločky, zalijte je horkou vodou – dobře promíchejte a nechte je 10 minut odstát, aby nabobtnaly.

2. Poté rozklepněte vejce, přidejte bílý jogurt – promíchejte. Dále přisypte sladidlo erythritol – promíchejte a také přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte.

3. Můžeme také přilít kokosový nebo olivový olej a přidejte také nasekané vlašské ořechy – vše promíchejte.

Jemný borůvkový koláč z ovesných vloček, jogurtu a vlašských ořechů - Ideální k teplému čaji!
Zdroj: Rodinné recepty

4. Poté také přidejte špetku soli, přisypte prášek do pečiva, nasypejte kokosovou nebo mandlovou mouku a přimíchejte vanilkovou esenci – dobře promíchejte a nakonec přidejte čerstvé borůvky – jemně promíchejte.

Jemný borůvkový koláč z ovesných vloček, jogurtu a vlašských ořechů – Ideální k teplému čaji!
Zdroj: Rodinné recepty

5. Vymažte zapékací misku máslem nebo rostlinným olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 40-45 minut.

6. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda je koláč upečený, a pokud ano, vyjměte ho z trouby.

7. Nakonec ho ještě můžete poprášit – ozdobit moučkovým cukrem.

8. Jemný borůvkový koláč z ovesných vloček, jogurtu a vlašských ořechů podávejte s láskou, radostí a úsměvem na tváří.

Jemný borůvkový koláč z ovesných vloček, jogurtu a vlašských ořechů – Ideální k teplému čaji!
Zdroj: Rodinné recepty
Jemný borůvkový koláč z ovesných vloček, jogurtu a vlašských ořechů – Ideální k teplému čaji!
Zdroj: Rodinné recepty

Přátelé přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD:

YouTube/Jemný borůvkový koláč z ovesných vloček, jogurtu a vlašských ořechů