Představujeme vám lahodný a zdravý recept, který potěší vaše chuťové buňky – jemný borůvkový koláč z ovesných vloček, jogurtu a vlašských ořechů. Tento koláč kombinuje výživné ovesné vločky, osvěžující jogurt, chutné vlašské ořechy a sladké borůvky, aby vytvořil perfektní dezert pro jakoukoli příležitost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jemný borůvkový koláč z ovesných vloček, jogurtu a vlašských ořechů
Co budeme potřebovat:
- 130 g ovesných vloček – (1 šálek)
- 1 šálek horké vody
- 2 vejce
- 120 g přírodního bílého jogurtu – (1 kelímek-balení)
- 3 lžíce sladidla erythritolu
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- kokosový nebo olivový olej – (můžete také přidat)
- 1 šálek vlašských ořechů
- špetka soli
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 3 lžíce kokosové nebo mandlové mouky
- 1 lžička vanilkové esence
- 1 šálek lesních plodů
Na posypání a zdobení:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Do misky nasypte ovesné vločky, zalijte je horkou vodou – dobře promíchejte a nechte je 10 minut odstát, aby nabobtnaly.
2. Poté rozklepněte vejce, přidejte bílý jogurt – promíchejte. Dále přisypte sladidlo erythritol – promíchejte a také přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte.
3. Můžeme také přilít kokosový nebo olivový olej a přidejte také nasekané vlašské ořechy – vše promíchejte.
4. Poté také přidejte špetku soli, přisypte prášek do pečiva, nasypejte kokosovou nebo mandlovou mouku a přimíchejte vanilkovou esenci – dobře promíchejte a nakonec přidejte čerstvé borůvky – jemně promíchejte.
5. Vymažte zapékací misku máslem nebo rostlinným olejem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 40-45 minut.
6. Po uplynutí doby pečení zkontrolujte, zda je koláč upečený, a pokud ano, vyjměte ho z trouby.
7. Nakonec ho ještě můžete poprášit – ozdobit moučkovým cukrem.
8. Jemný borůvkový koláč z ovesných vloček, jogurtu a vlašských ořechů podávejte s láskou, radostí a úsměvem na tváří.
Přátelé přejeme dobrou chuť!