Dnes vás zveme do světa domácího pečení, kde si ukážeme, jak si můžete vytvořit křupavý chléb přímo v komfortu vaší kuchyně. S pouhými 4 ingrediencemi vytvoříte chutný domácí chléb, který bude mít tu správnou křupavou kůrku a měkký střed. Přidejte se k nám a objevte radost z pečení svého vlastního chleba!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečený domácí křupavý chléb
Co budeme potřebovat:
- 370 ml teplé vody – (1+1/2 šálky)
- 10 g sušené droždí – (2 lžíce)
- 500 g mouky – (4 šálky)
- 1 lžička soli
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy si nalijte teplou vodu, přisypte sušené droždí – promíchejte a nechte 10 minut odstát.
2. Následně přisypejte mouku, osolte – dobře promíchejte.
3. Mísu přikryjte utěrkou a nechte 2 hodiny těsto kynout na teplém místě.
4. Získáte pěkně nadýchané a nelepivé těsto.
5. Čistou plochu vysypte moukou a položte na ni těsto. Těsto ještě uhněte rukama, vytvarujte z něho kouli a nechte ho 30 minut kynout.
6. Pak těsto vložte do chlebové formy, udělejte na povrchu jemné řezy, přikryjte pokličkou a pečte v předehřáté troubě 30 minut při 220 °C.
7. Poté odkryjte pokličku a pečte dalších 15-20 minut.
8. Domácí pečený křupavý chléb podávejte hlavně s láskou.
Přátelé přejeme dobrou chuť!