Připravte si svěží roládu z mletého masa, která je obalená v křehkém listovém těstě, a užijte si neodolatelnou kombinaci chutí. Tato roláda je plná aromatického mletého masa, které je zabaleno v křehkém a chutném listovém těstě. Každé sousto vám přinese bohatou texturu a lahodnou harmonii chutí. Roláda je ideálním pokrmem pro slavnostní příležitosti nebo pro obyčejné rodinné večeře. Připravte si tuto svěží roládu z mletého masa obalenou v křehkém listovém těstě a udělejte si pochoutku, kterou si vychutnáte do posledního sousta.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Roláda z mletého masa obalená v listovém těstě
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa:
- 1 červená cibule
- 500 g mleté maso
- 40 g salámu – (3 plátky)
- 40 g strouhanky
- čerstvá petrželka – podle chuti
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- sladká paprika – podle chuti
- koriandr – podle chuti
- zázvor – podle chuti
- muškátový oříšek – podle chuti
- 1 vejce – (L)
Další:
- mouka – na posypání desky
- 1 listové těsto – (obdélníkové)
- žloutek s mlékem – na potíraní
- parmazán – podle chuti na posypání
- makové semínka – na posypání a zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Červenou cibuli a salám nakrájejte nadrobno a vsypte do mísy s mletým masem, pak přisypejte strouhanku a přidejte nasekanou čerstvou petrželku. Dochuťte solí, černým pepřem, sladkou červenou paprikou, koriandrem, zázvorem, muškátovým oříškem a přidejte jedno rozklepnuté vejce – promíchejte stěrkou, aby se vše spojilo.
2. Směs mletého masa rozložte na fólii a srolujte do rolády, konce upevněte a dejte na 30 minut do mrazáku.
3. Připravte si desku vysypanou moukou, položte na ni listové těsto a dejte na něj mraženou roládu.
4. Listové těsto potřete žloutkem smíchaným s mlékem, srolujte a urovnejte vidličkou. Potřete zbylým žloutkem smíchaným s mlékem a na povrchu vytvořte mřížku pomocí nože. Posypejte střed parmazánem a ozdobte semínky máku.
5. Následně roládu nakrájejte na řezy a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem úhledně vedle sebe s mezerami mezi sebou.
6. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je roláda upečená, a pokud ano, vyjměte ji z trouby.
7. Roládu podávejte s oblíbeným dresinkem, který máte rádi a hlavně s láskou a radostí.
Dobrou chuť přátelé!
VIDEO NÁVOD: