Připravte si smaženou roládu z mletého masa, se salámem a sýrem, která vás okouzlí svou křupavostí a lahodnou kombinací chutí. Tato roláda je vyrobená z kvalitního mletého masa, které je harmonicky doplněno plátky salámu, sýrem a okurkami. Vše je pečlivě zabaleno do tenké vrstvy vaječné směsi, která zajišťuje křupavou vnější strukturu. Smažená roláda je podávána s jemnou omáčkou, která dodává pokrmu další vrstvu chuti. Připravte si tuto křupavou a lahodnou pochoutku a užijte si bohatou kombinaci chutí, která vám rozzáří chuťové buňky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažená roláda z mletého masa, plněná salámem a sýrem
Co budeme potřebovat:
Směs na obalování:
- 2 vejce
- 5 g soli
- 250 ml mléka
- 250 g mouky
Ostatní:
- 100 ml olej – na smažení
- máslo – na smažení
Náplň:
- 150 g plátky sýra
- 100 g salám
- 150 g tavený sýr
- 3 nakládané okurky
Směs mletého masa:
- 700 g mleté maso
- 1 vejce
- 10 g soli
- 5 černý pepř
- 2 stroužky česneku
Na omáčku:
- 20 ml oleje
- 30 g másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150 ml vína
- 300 ml sladká smetana na vaření
- 5 g soli
- 3 g černý pepř
- 10 g čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. V míse rozklepněte vejce, osolte, přilijte mléko – vyšlehejte, poté přisypte mouku – rozmíchejte do středně jemné konzistence.
2. Do jiné mísy dejte mleté maso, rozklepněte vejce. Dochuťte solí, černým pepřem, přidejte prolisovaný česnek – promíchejte rukama.
3. Připravte jsi fólii a rozložte na ni rukama směs mletého masa, zarovnejte okraje a položte plátky sýra.
4. Na další fólii naskládejte kolečka salámu a trojúhelníčky taveného sýra, přikryjte druhou fólií a rozválejte válečkem. Poté fólii odstraňte a položte na plátky sýra na směsi. Nakonec položte nakládané okurky, srolujte do rolády a zafixujte konce. Potom je položte na 30 minut do mrazáku.
5. Po 30 minutách vyjměte roládu z mrazáku, nakrájejte ji na řezy a obalte v připravené směsi. Přendejte je na pánev s rozehřátým olejem a osmažte je z obou stran dozlatova.
6. Na stejnou pánev přidejte máslo, vsypte nadrobno nakrájenou cibuli a osmažte ji dohněda, poté přidejte nadrobno nakrájený česnek a společně osmažte. Následně přilijte bílé víno, sladkou smetanu – promíchejte a vařte na mírném ohni. Dochuťte solí, černým pepřem, posypejte nasekanou čerstvou petrželkou a omáčka je hotová!
7. Podávejte ji s připravenou jemnou omáčkou a hlavně s láskou, velkou chutí a grácií.
8. Přejeme dobrou chuť!