Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na lahodné vepřové plátky v omáčce s rýží. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřové maso
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- rostlinný olej – na smažení
Omáčka:
- 2 cibule
- 50 g másla
- 3 Česneky
- 1/3 lžičky soli
- 1/3 lžičky černého pepře
- 1 lžička tymiánu
- 2 lžíce dijonská hořčice
- 2 lžíce sójová omáčka
- 1 lžíce mouky
- 800 ml vody
- 150 g nakládané okurky
- 3 ks bobkového listu (může, ale nemusí)
Na zdobení:
- petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso nakrájejte na silnější plátky. Po obou stranách je osolte a opepřete.
2. Připravte si pánev s olejem a dejte do ní vepřové plátky. Smažte je z obou stran 6 minut.
3. Na stejnou pánev dejte nadrobno nakrájenou cibuli a 2 minuty ji smažte. Přidejte máslo, prolisovaný česnek a promíchejte. Osolte, opepřete a posypte tymiánem. Přidejte dijonskou hořčici a sójovou omáčku. Promíchejte a zalijte vodou. Poté přidejte nakládané okurky a pokračujte v míchání.
4. Osmažené vepřové maso položte do omáčky, přikryjte pokličkou a vařte 120 minut.
5. Nakonec posypejte petrželkou a podávejte s rýží nebo přílohou podle vlastního výběru.
6. Dobrou chuť!