Připravte si lahodnou a domácí vařenou šunku s nakládanými okurkami, která vám přinese neodolatelnou kombinaci chutí. Tato jednoduchá a chutná kombinace je ideální pro rodinné oslavy, grilování nebo jednoduchý oběd. Vařená šunka nabízí šťavnatost a bohatou chuť, která se skvěle doplňuje s nakládanými okurkami, které dodávají osvěžující a kyselou notu. Připravte si tento tradiční pokrm a užijte si ho s rodinou a přáteli.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí vařená šunka s nakládanými okurkami
Co budeme potřebovat:
- 2 vepřová kolena – (každé asi 1000 g)
- 4-5 bobkové listy
- zrnka pepře – podle chuti
- 3 stroužky česneku
- voda na zalití – podle potřeby
- 2 lžíce soli
Ostatní:
- 2 nakládané okurky
- 2 stroužky česneku
- černý pepř – podle chuti
- 100 ml vývaru
- červená mletá paprika
- černý pepř – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Vepřová kolena dejte do hrnce, přidejte bobkový list, stroužky česneku, zrnka pepře a zalijte vodou, poté přikryjte pokličkou a nechte vařit 3 hodiny na mírném ohni.
2. Po uvaření maso oddělte od kostí, přeložte do mísy a přidejte k němu nakrájené nakládané okurky a prolisovaný česnek, dochuťte černým pepřem – promíchejte, pak přilijte vývar – pokračujte v míchaní.
3. Připravte si alobal a posypte ho červenou mletou paprikou, černým pepřem a položte na něho kůže z masa, aby se v koření obalili.
4. Následně jsi připravte formu, přikryjte ji fólií a položte do ní kůže z masa, pak přidejte maso s okurkami, přikryjte celou formu s fólií a dejte na noc do lednice.
5. Na druhý den podávejte domácí šunku s domácím pečivem a hlavně s láskou.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!