Připravte se na ohromující dezert s naším receptem na jahodovo-tvarohový cheesecake. Tento oslnivý dezert je plný svěžích a lahodných chutí. Krémová tvarohová náplň je obohacená šťavnatými jahodami, které dodávají dezertu příjemnou sladkost a osvěžující zážitek. Každý kousek cheesecaku vás zahalí výjimečnou kombinací krému a jahodové sladkosti. Připravte si tento oslnivý dezert a dopřejte si okamžik sladkého rozkoše.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dokonalý jahodovo-tvarohový cheesecake
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 200 g sušenek – podle vlastního výběru
- 3/4 šálku rozpuštěného másla
Krém:
- 2,5 šálky smetany ke šlehání – (473 ml)
- 4 smetanové tvarohy Philadelphia po 250 g
- 2 šálky moučkového cukru
- citronová šťáva z 1 citronu
- 12-15 lžic rozpuštěného másla
- citronová kůra nebo 1 lžička vanilky
- 1 lžíce želatiny – (15 ml) smíchané se 3 lžícemi vody
Poleva:
- jahodová
Zdobení:
- čerstvé jahody
Jak budeme postupovat:
1. Sušenky dejte do mixéru a rozmixujte je, poté k nim přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte.
2. Těsto nasypejte do formy uhlaďte ho dnem sklenice.
3. Do misky jsi nalijte smetanu ke šlehání – ušlehejte ji a do poloviny přidejte tvaroh Philadelphia, pak přisypejte moučkový cukr, přilijte citronovou šťávu, rozpuštěné máslo, přidejte citronovou kůru nebo lžičku vanilky a želatinu smíchanou se 3 lžícemi vody – vše smíchejte pomocí kuchyňského robotu. Nakonec přidejte zbytek vyšlehané smetany – krém je hotový!
4. Na závěr na krém rozetřete jahodovou polevou a navrch naaranžujte plátky/kousky jahod.
5. Před podáváním nechejte uložené v lednici 6-12 hodin.
6. Podávejte ho s láskou a půvabem.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!