Jahodovo-tvarohový cheesecake: Oslnivý a svěží dezert plný lahodných chutí

Připravte se na ohromující dezert s naším receptem na jahodovo-tvarohový cheesecake. Tento oslnivý dezert je plný svěžích a lahodných chutí. Krémová tvarohová náplň je obohacená šťavnatými jahodami, které dodávají dezertu příjemnou sladkost a osvěžující zážitek. Každý kousek cheesecaku vás zahalí výjimečnou kombinací krému a jahodové sladkosti. Připravte si tento oslnivý dezert a dopřejte si okamžik sladkého rozkoše.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Dokonalý jahodovo-tvarohový cheesecake - Nebíčko v ústech!
Zdroj: Mediterranean cooking

Dokonalý jahodovo-tvarohový cheesecake

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 200 g sušenek – podle vlastního výběru
  • 3/4 šálku rozpuštěného másla

Krém:

  • 2,5 šálky smetany ke šlehání – (473 ml)
  • 4 smetanové tvarohy Philadelphia po 250 g
  • 2 šálky moučkového cukru
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • 12-15 lžic rozpuštěného másla
  • citronová kůra nebo 1 lžička vanilky
  • 1 lžíce želatiny – (15 ml) smíchané se 3 lžícemi vody

Poleva:

  • jahodová

Zdobení:

  • čerstvé jahody

Jak budeme postupovat:

1. Sušenky dejte do mixéru a rozmixujte je, poté k nim přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte.

Dokonalý jahodovo-tvarohový cheesecake – Nebíčko v ústech!
Zdroj: Mediterranean cooking

2. Těsto nasypejte do formy uhlaďte ho dnem sklenice.

Dokonalý jahodovo-tvarohový cheesecake – Nebíčko v ústech!
Zdroj: Mediterranean cooking

3. Do misky jsi nalijte smetanu ke šlehání – ušlehejte ji a do poloviny přidejte tvaroh Philadelphia, pak přisypejte moučkový cukr, přilijte citronovou šťávu, rozpuštěné máslo, přidejte citronovou kůru nebo lžičku vanilky a želatinu smíchanou se 3 lžícemi vody – vše smíchejte pomocí kuchyňského robotu. Nakonec přidejte zbytek vyšlehané smetany – krém je hotový!

Dokonalý jahodovo-tvarohový cheesecake – Nebíčko v ústech!
Zdroj: Mediterranean cooking
Dokonalý jahodovo-tvarohový cheesecake – Nebíčko v ústech!
Zdroj: Mediterranean cooking
Dokonalý jahodovo-tvarohový cheesecake – Nebíčko v ústech!
Zdroj: Mediterranean cooking

4. Na závěr na krém rozetřete jahodovou polevou a navrch naaranžujte plátky/kousky jahod.

Dokonalý jahodovo-tvarohový cheesecake – Nebíčko v ústech!
Zdroj: Mediterranean cooking
Dokonalý jahodovo-tvarohový cheesecake – Nebíčko v ústech!
Zdroj: Mediterranean cooking
Dokonalý jahodovo-tvarohový cheesecake – Nebíčko v ústech!
Zdroj: Mediterranean cooking

5. Před podáváním nechejte uložené v lednici 6-12 hodin.

6. Podávejte ho s láskou a půvabem.

Dokonalý jahodovo-tvarohový cheesecake - Nebíčko v ústech!
Zdroj: Mediterranean cooking
Dokonalý jahodovo-tvarohový cheesecake – Nebíčko v ústech!
Zdroj: Mediterranean cooking

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: