Tento recept na vepřovou panenku plněnou chutnou zeleninovou směsí je ideálním řešením pro chutný oběd nebo večeři. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji každý, i začátečník v kuchyni. Určitě si je připravte!
Co budeme potřebovat:
Směs:
- 1 cibule
- 1 střední mrkev
- 3-4 velké houby
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 60 g sýra
Ostatní:
- 1 kg masa (vepřová panenka)
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- směs italských bylinek – podle chuti
- 4 lžíce olivového oleje
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájejte na jemno, mrkev nastrouhejte na jemno a houby pokrájejte na kostky.
2. Připravte si pánev s olejem a vysypte do ní cibuli, přidejte mrkev a na středním plameni je 2 minuty restujte.
3. Poté přidejte na kostky nakrájené houby a společně je 7 minut restujte na mírném ohni. Osolte a opepřete a restujte další 2 minuty a poté je přendejte do mísy.
4. Připravte si vepřové maso, nakrájejte ho na 6 hrubších plátků a trochu je proříznete.
5. Dejte sůl, černý pepř, mletou červenou papriku, italské bylinky do misky a promíchejte s olivovým olejem.
6. Se zálivkou potřete vnitřek a obě strany vepřových steaku.
7. Do mísy s vařenou zeleninou přidejte nastrouhaný sýr a lžící promíchejte.
8. Lžící nabírejte náplň a naplňte vepřové steaky.
9. Pánev s mřížkami potřete olejem a opečte 2-3 minuty z obou stran dozlatova.
10. Poté vložte steaky do pekáče a přikryjte je vlhkým pergamenovým papírem a alobalem.
11. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200 °C.
12. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou steaky s vařenou zeleninou upečené, a pokud ano, vyjměte je z trouby.
13. Nakonec je posypejte nasekaným koprem.
14. Jako přílohu si můžete zvolit kečup nebo podle vlastního výběru, záleží na vás.
15. Podávejte je s láskou a skvělou chutí.
16. Dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD: