Ponořte se do originálního a lahodného vegetariánského jídla s naším receptem na zeleninové rizoto ve tvaru bábovky. Toto jídlo je nejen chutné, ale také poutavé na pohled. Rizoto je připraveno z výběru čerstvé zeleniny, která dodává jídlu barvu, texturu a lahodnou chuť. Forma bábovky dodává jídlu zvláštní kouzlo a atraktivitu. Připravte si toto originální jídlo a dopřejte si jedinečnou kombinaci chutí a estetiky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zeleninové rizoto ve tvaru bábovky – trochu jinak, než jste zvyklí!
Co budeme potřebovat:
- olivový olej – na smažení
- 2 šálky rýže
- 5 šálků vody – na zalití
- 2 lžíce vegety
- 2 mrkve
- 200 g hrášku
- 1 lžíce soli
- 200 g konzervované kukuřice
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si pánev s olejem a nasypte do ní 2 hrnky rýže – promíchejte, zalijte vodou a vařte na mírném ohni. Dochuťte vegetou – pokračujte v míchání, poté přidejte mrkev, zelený hrášek, pak osolte a nakonec přidejte kukuřici z konzervy – společně promíchejte a vařte.
2. Po uvaření rizoto přendejte do bábovkové formy, pěkně ho rozprostřete a překlopte na druhou stranu.
3. Podávejte ho s láskou a velkou chutí! Také s k němu jako přílohu můžete dát, kyselé okurky, domácí kompot nebo červenou řepu – vše co mate rádi!
Přátelé přejeme dobrou chuť!