Zeleninové rizoto ve tvaru bábovky: Originální a lahodné vegetariánské jídlo

Ponořte se do originálního a lahodného vegetariánského jídla s naším receptem na zeleninové rizoto ve tvaru bábovky. Toto jídlo je nejen chutné, ale také poutavé na pohled. Rizoto je připraveno z výběru čerstvé zeleniny, která dodává jídlu barvu, texturu a lahodnou chuť. Forma bábovky dodává jídlu zvláštní kouzlo a atraktivitu. Připravte si toto originální jídlo a dopřejte si jedinečnou kombinaci chutí a estetiky.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zeleninové rizoto ve tvaru bábovky – Trochu jinak, než jste zvyklí!
Zdroj: Recetat e Anxheles

Zeleninové rizoto ve tvaru bábovky – trochu jinak, než jste zvyklí!

Co budeme potřebovat:

  • olivový olej – na smažení
  • 2 šálky rýže
  • 5 šálků vody – na zalití
  • 2 lžíce vegety
  • 2 mrkve
  • 200 g hrášku
  • 1 lžíce soli
  • 200 g konzervované kukuřice

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si pánev s olejem a nasypte do ní 2 hrnky rýže – promíchejte, zalijte vodou a vařte na mírném ohni. Dochuťte vegetou – pokračujte v míchání, poté přidejte mrkev, zelený hrášek, pak osolte a nakonec přidejte kukuřici z konzervy – společně promíchejte a vařte.

Zeleninové rizoto ve tvaru bábovky – Trochu jinak, než jste zvyklí!
Zdroj: Recetat e Anxheles
Zeleninové rizoto ve tvaru bábovky – Trochu jinak, než jste zvyklí!
Zdroj: Recetat e Anxheles
Zeleninové rizoto ve tvaru bábovky – Trochu jinak, než jste zvyklí!
Zdroj: Recetat e Anxheles
Zeleninové rizoto ve tvaru bábovky – Trochu jinak, než jste zvyklí!
Zdroj: Recetat e Anxheles

2. Po uvaření rizoto přendejte do bábovkové formy, pěkně ho rozprostřete a překlopte na druhou stranu.

Zeleninové rizoto ve tvaru bábovky – Trochu jinak, než jste zvyklí!
Zdroj: Recetat e Anxheles

3. Podávejte ho s láskou a velkou chutí! Také s k němu jako přílohu můžete dát, kyselé okurky, domácí kompot nebo červenou řepu – vše co mate rádi!

Zeleninové rizoto ve tvaru bábovky – Trochu jinak, než jste zvyklí!
Zdroj: Recetat e Anxheles

Přátelé přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: