Milí přátelé, dnešní recept, který vám s láskou nabízíme, jsou pečení šneci na pánvi s čerstvou nasekanou petrželkou a zelenou cibulkou. Připravte se na nadýchané šneky s lahodným těstem, které se snadno připravují a okouzlí každého gurmána. Zkuste tyto kreativní recepty, které propojují bohatou petrželkovou chuť se svěží zelenou cibulkou.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zdroj: Sevgi’nin Yemek Tarifleri
Pečení šneci na pánvi s petrželkou a zelenou cibulkou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 1,5 šálku vody – (300 ml)
- 1 lžička soli – (8 g)
- 1 vejce
- 4,5 šálku pšeničné mouky – (540 g)
Na potíraní těsta:
- 150 g rozpuštěné máslo
- 1 lžička rostlinného oleje – (90 ml)
Náplň:
- 1 svazek petrželové natě
- 4 zelené cibulky
- 1 lžička černého pepře – (4 g)
- 1 lžička soli – (4 g)
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nalijte vodu, přisypte sůl – promíchejte, poté přidejte rozklepnuté vejce – promíchejte a také přisypte mouku – opět důkladně promíchejte a poté těsto prohněťte rukama.
2. Mísu přikryjte pokličkou a nechte několik minut odpočívat na teplém místě.
3. Čistou plochu vysypte moukou a položte na ni těsto. Rukama ho rozválejte do tvaru ruličky a nakrájejte na 8 stejných dílů.
4. Z každého dílu vytvarujte kouli, přikryjte je sáčkem a nechte je několik minut odpočívat.
5. Pak je pomocí válečku rozválejte do velkého kruhu a přeložte do čtverce. Postup opakujte pro každou kuličku.
6. Pak každý díl těsta potřete rozpuštěným máslem smíchaným s olejem a naplňte směsí nasekané petrželky se zelenou cibulkou, kterou jsme dochutili černým pepřem a solí. Překryjte další částí těsta a pomocí kolečka na pizzu vytvarujte proužky.
7. Proužky na sebe naskládejte tak, aby vznikl velký šnek a postup opakujte u každého dílu těsta.
8. Následně je položte na desku, přikryjte sáčkem a nechte 15 minut odpočívat.
9. Potom je položte na čistou plochu posypanou moukou a jemně je rozválejte válečkem.
10. Připravte si pánev s trochou oleje a opečte je na středním plameni do křupava a dozlatova.
Podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme dobrou chuť!