V tomto článku vám přinášíme recept na osvěžující lahůdku – mangovou delikatesu s bohatou jemnou tvarohovou pěnou. Tato kombinace vám poskytne dokonalou sladkou harmonii chutí a textur. Mangová šťáva a jemná tvarohová pěna se spojují do výjimečného dezertu, který potěší vaše chuťové buňky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Mangová delikatesa s bohatou jemnou tvarohovou pěnou
Co budeme potřebovat:
Základ – Těsto:
- 2 bílky + 2 ml citrónová šťáva + 60 g cukru
- 2 žloutky
- 60 g dortová mouka
- 2 ml vanilkový extrakt
- 15 g zeleninový olej + 20 g mléka
Mangové pyré :
- 650 g manga – (1 celé mango)
- 10 ml citronová šťáva
- 15 g krystalický cukr
Pěna – krém:
- 125 g měkký jemný tvaroh
- 250 g smetana ke šlehání
- 25 g krystalický cukr
- 75 ml horké mléko + 6,5 g želatinové plátky
- 40 ml horká voda + 1,5 g želatinové plátky
Na zdobení:
- mango
- lístky máty
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve oddělte bílky od žloutků.
2. Do misky s bílky přilijte citronovou šťávu – šlehejte dohladka.
3. Poté přisypávejte 3 krát po 20 g cukru – vyšlehejte krásnou bílou pěnu. Dále přidejte žloutky – promíchejte metličkou a postupně přisypávejte dortovou mouku, pak přidejte trochu vanilkového extraktu – dobře promíchejte metličkou.
4. Do malé misky nalijte olej a mléko – promíchejte a nalijte do první misky – promíchejte.
5. Připravte si formu, nalijte do ní těsto, pečte ho v předehřáté troubě 45 minut při 140 °C a upečené těsto pak rozdělte na 2 stejné díly.
6. Vydlabejte střed manga a dejte do mixéru – rozmixujte, poté přelijte do hrnce, přilijte citronovou šťávu, přisypte cukr – vše promíchejte a vařte 8 minut na mírném ohni do zhoustnutí.
7. Do jiné misky si dejte měkký jemný tvaroh, přilijte smetanu, přisypte cukr – šlehejte do krásně nadýchané pěny. Následně přidejte mangové pyré – společně vyšlehejte.
8. Do horkého mléka dejte 6,5 g želatiny – promíchejte a vlijte do mísy.
9. Do formy s upečeným těstem nalijte 1/3 krému, přikryjte druhou polovinu těsta. Znovu nalijte krém, uhlaďte ho a poté ho přikryjte fólií a uložte na 30 minut do lednice.
10. Do odměrky s horkou vodou dejte 1,5 g želatiny – promíchejte a přidejte zbytek mangového pyré – společně promíchejte.
11. Poté zákusek vyndejte z lednice, polijte mangovou polevou a uložte znovu do lednice na 3 hodiny.
12. Nakonec ozdobte mangem a lístky máty.
13. Podávejte ho s láskou, radostí a úsměvem na tváři.
Přátelé přejeme dobrou chuť!