Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na hovězí karbanátky s pečenými bramborami a houbami. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hovězí karbanátky s pečenými bramborami a houbami
Co budeme potřebovat:
- 2 cibule
- 400 g žampionů
- 300 g brambor
- 350 g mletého hovězího masa
- 2 plátky chleba
- 70 ml mléka
- 150 g zakysané smetany
- 50 ml vody
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 2-3 lžíce oleje
- 150 g sýra
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte cibuli na tenké půlměsíčky. Smažte je na 2 lžících oleje, dokud nezměknou a nezhnědnou.
2. Přidejte na plátky nakrájené houby. Vše míchejte a smažte, dokud houby nezhnědnou.
3. Podle chuti přidejte sůl a mletý černý pepř. Míchejte. Pánev stáhněte z ohně.
4. Brambory nakrájejte na tenká kolečka. Rozložte je na dno olejem vymazané pánve.
5. Plátky chleba namočte do mléka.
6. Do mísy mixéru vložte nakrájenou cibuli a v mléce namočený chléb. Rozmixujte je na pyré.
7. Mleté maso smíchejte s cibulí a chlebovým pyré, podle chuti osolte a opepřete.
8. Z masové směsi vytvarujte kulaté karbanátky. Položte je na povrch brambor v pánvi.
9. Kolem masových kuliček rozprostřete smažené houby a cibuli.
10. Promíchejte zakysanou smetanu se solí podle chuti a vodou. Rozetřete ji po povrchu ingrediencí na pánvi.
11. Přikryjte pánev hliníkovou fólií. Pečte 40 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
12. Poté odstraňte fólii a povrch posypte strouhaným sýrem. Pečte dalších 5 minut.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na hovězí karbanátky s pečenými bramborami a houbami i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Lahodná hovězí svíčková s cibulí, nakládanou okurkou a houbami.