Lahodná hovězí svíčková s cibulí, nakládanou okurkou a houbami

Marně přemýšlíte, čím překvapit chuťové buňky své rodiny? Zkuste se s námi inspirovat a připravit nenáročný, ale skvělý pokrm – báječně chutnou svíčkovou s houbami. Dokonalou chuť pokrmu zajišťuje také víno, které recept obsahuje. Množství ingrediencí určíte sami podle toho, pro kolik strávníků hodláte vařit. Pojďme na to – hovězí svíčková s cibulí, nakládanou okurkou a houbami.

lahodná hovězí svíčková s cibulí, nakládanou okurkou a houbami
Zdroj: cookpad.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Hovězí svíčková s cibulí, nakládanou okurkou a houbami

Co budeme potřebovat:
  • hovězí svíčkovice
  • cibule
  • červené víno
  • paprika
  • nakládané okurky ve slané vodě
  • mouka
  • sůl, pepř
  • houby
  • hovězí vývar


Jak budeme postupovat:

  • Svíčkovou nakrájejte na kousky.
  • V hrnci rozehřejte větší množství oleje. Maso v něm smažte, dokud nezhnědne.
  • Maso lehce poprašte moukou.
  • Papriky, žampiony a okurky nakrájejte na malé kousky.
  • K masu přidejte cibuli, papriky, okurky a žampiony.
  • Zalijte vínem.
  • Přidejte hovězí vývar. Měkké maso vyjměte a šťávu slijte do tuku.
  • Zahustíme moukou, osolíme, opepříme a dobře provaříme.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na hovězí svíčkovou s cibulí, okurkou a houbami zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Nakládaná cikánská pečeně se slaninou, cibulí a pikantním kořením!