Domácí máslové croissanty: Křehké a lahodné pečivo připravené přímo u vás doma

Připravte se na neodolatelný zážitek s našimi domácími máslovými croissanty. Toto křehké a lahodné pečivo je připraveno přímo u vás doma a přinese vám vůni a chuť opravdových croissantů. S každým soustem se budete ponořovat do křehkého a máslového ráje. Připravte si těsto, vytvořte dokonalé rohy a nechte croissanty vykynout. Poté si je jen vychutnejte s plnou slastí.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Domácí máslové croissanty – Jemné a Jedinečné!
Zdroj: Liza’s delicious recipes

Domácí máslové croissanty

Co budeme potřebovat:

Máslové těsto:

  • 80-90 ml teplé vody – (1/3 šálky)
  • 10 g cukru – (1 lžíce)
  • 8 g sušeného nebo instantního droždí – (1 lžíce)
  • 50 ml teplého mléka – (1/5 šálky)
  • 4 g soli – (2/3 lžičky soli)
  • 250 g mouky – (2 šálky)
  • 50 g měkkého másla – (5 lžic)

Ostatní:

  • 150 g měkkého másla – na potíraní těsta – (15 lžic)
  • vejce – na potíraní

Jak budeme postupovat:

1. Do mísy nalijte teplou vodu, nasypte cukr, přisypte sušené nebo instantní droždí – promíchejte a nechte 5-10 minut odpočinout.

Domácí máslové croissanty – Jemné a jedinečné!
Zdroj: Liza’s delicious recipes

2. Poté přilijte teplé mléko, posolte – promíchejte.

3. Následně přisypejte mouku a rukama uhněteme těsto.

4. Potom do těsta přidejte měkké máslo a hněťte rukama 7-8 minut.

Domácí máslové croissanty – Jemné a jedinečné!
Zdroj: Liza’s delicious recipes

5. Přikryjte utěrkou, postříkejte utěrku vodou a nechte 1 hodinu odpočívat. Po 1 hodině získáte krásné nadýchané, nelepivé těsto.

Domácí máslové croissanty - Jemné a jedinečné!
Zdroj: Liza’s delicious recipes
Domácí máslové croissanty – Jemné a jedinečné!
Zdroj: Liza’s delicious recipes

6. Čistou plochu posypte moukou a těsto rozdělte na 8 stejných dílů.

Domácí máslové croissanty – Jemné a jedinečné!
Zdroj: Liza’s delicious recipes

7. Každý díl těsta rozválejte válečkem na čtverec, potřete ho měkkým máslem, naskládejte na sebe a dejte na 1 hodinu do lednice.

Domácí máslové croissanty – Jemné a jedinečné!
Zdroj: Liza’s delicious recipes

8. Po 1 hodině těsto rozválejte válečkem na velký čtverec, konce zarovnejte a pomocí kolečka na pizzu vytvořte 6 trojúhelníků.

Domácí máslové croissanty – Jemné a jedinečné!
Zdroj: Liza’s delicious recipes

9. Na okraji každého trojúhelníku udělejte jeden zářez a srolujte do tvaru croissantu.

10. Položte je na plech vyložený pečicím papírem úhledně vedle sebe s mezerami mezi nimi a nechte 1 hodinu odpočívat.

11. Potřete je vejcem, aby byly pěkně zlatavé, a pečte je v předehřáté troubě 20-25 minut při 190 °C.

12. Jemné a zároveň křupavé croissanty podávejte s láskou a radostí.

Domácí máslové croissanty – Jemné a jedinečné!
Zdroj: Liza’s delicious recipes

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: