Opět je před námi víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na tvarohové preclíky si zamilujete.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sladké tvarohové preclíky
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 200 g sladkého tvarohu
- 1 polévková lžíce fermentované smetany
- 300-350 g mouky (závisí na kvalitě mouky, velikosti vajec a vlhkosti sýra)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 lžíce cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 2 lžíce rafinovaného slunečnicového oleje
- 1/3 lžičky soli
- 2 vejce
Na polevu:
- 2 lžíce cukru
- 8 g vanilkového cukru
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: V hluboké míse smíchejte sladký tvaroh a zakysanou smetanu.
2. Přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr, sůl, vejce a rafinovaný slunečnicový olej. Velmi dobře promíchejte. Pokud chcete, můžete směs také rozmixovat mixérem.
3. Postupně přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Nejprve těsto promíchejte lžící, pak ho přeneste na pracovní plochu a dobře prohněťte rukama. Mělo by být měkké, pružné, ohebné a nelepivé.
4. Těsto rozdělte na 50 g kousků. Vytvarujte z nich kuličky. Získali jsme 16 kusů.
5. Každý kousek těsta rozválejte na dlouhou tenkou tyčinku. Poté oba konce srolujte dovnitř do tvaru spirály. Vzniklý preclík trochu slepte: uprostřed, na spodní straně.
6. Připravte polevu: Smíchejte 2 lžíce toastového cukru a 8 g vanilkového cukru.
7. Každý preclík namočte do směsi.
8. Preclíky položte na plech vyložený pečicím papírem a nechte mezi nimi mezery.
9. Pečte 20-25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
10. Nechte je mírně vychladnout a podávejte s čajem, kávou nebo mlékem. Jsou vynikající!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na sladké tvarohové preclíky zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na lahodný „JAHŮDKOVÝ OBLÁČEK“: S čerstvými jahodami a bílkovým krémem chutná výborně!