Domácí pečená žebírka podávané se slaninou, houbami a bagetou

Připravte si doma lahodnou hostinu se žebírkami podávanými se slaninou, houbami a chutnou bagetou. Tento recept vám umožní uvařit takový pokrm, který zaujme svým vzhledem a chutí. S našimi kroky se vaše kuchyň rychle promění na gurmánské království.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Domácí pečená žebírka podávané se slaninou, houbami a bagetou - Chutná večeře na stole!
Zdroj: Mäsové Recepty

Domácí pečená žebírka podávané se slaninou, houbami a bagetou

Co budeme potřebovat:

  • 2 kg vepřových žeber
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • olivový olej – na smažení
  • 1 celý česnek
  • 2 lžíce rajčatového protlaku/pyré
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 500 ml zeleninového vývaru

Ostatní:

  • čerstvá bageta
  • olivový olej – na smažení
  • 50 g uzené slaniny
  • 200 g žampionů

Jak budeme postupovat:

1. Očistěte vepřová žebírka od blanek a nakrájejte je na 10 dílů, pak je z obou stran posypejte solí a pepřem.

Domácí pečená žebírka podávané se slaninou, houbami a bagetou - Chutná večeře na stole!
Zdroj: Mäsové Recepty
Domácí pečená žebírka podávané se slaninou, houbami a bagetou - Chutná večeře na stole!
Zdroj: Mäsové Recepty

2. Připravte si pánev s rozehřátým olivovým olejem a položte do ní okořeněná žebírka.

Domácí pečená žebírka podávané se slaninou, houbami a bagetou - Chutná večeře na stole!
Zdroj: Mäsové Recepty

3. Z obou stran je opečte dozlatova, pak je položte na sebe, poté přidejte celý česnek rozkrojený na polovinu a rajčatový protlak/pyré – promíchejte a protlak rozetřete na žebírka, zalijte vývarem a na mírném ohni vše společně povařte.

Domácí pečená žebírka podávané se slaninou, houbami a bagetou - Chutná večeře na stole!
Zdroj: Mäsové Recepty
Domácí pečená žebírka podávané se slaninou, houbami a bagetou - Chutná večeře na stole!
Zdroj: Mäsové Recepty

4. Po uvaření odstavte z ohně a pečte v předehřáté troubě 60 minut při 200 °C na horním/spodním ohřevu.

5. Slaninku nakrájejte na kousky a opečte je na pánvi s olejem do křupava.

Domácí pečená žebírka podávané se slaninou, houbami a bagetou - Chutná večeře na stole!
Zdroj: Mäsové Recepty

6. Následně nakrájejte houby na půlměsíčky a přidejte je ke slanině na pánvi – promíchejte a dále společně smažte.

Domácí pečená žebírka podávané se slaninou, houbami a bagetou - Chutná večeře na stole!
Zdroj: Mäsové Recepty

7. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou žebírka upečené a pokud ano přendejte je do mísy a přikryjte alobalem.

8. Česnek a šťávu přelijte přes síto, pak žebírka vraťte zpět do pánve a přelijte je scezenou omáčkou.

Domácí pečená žebírka podávané se slaninou, houbami a bagetou - Chutná večeře na stole!
Zdroj: Mäsové Recepty
Domácí pečená žebírka podávané se slaninou, houbami a bagetou - Chutná večeře na stole!
Zdroj: Mäsové Recepty

9. Žebírka podávejte s osmaženou slaninou, houbami a čerstvou opečenou bagetou. Hlavně s láskou a grácií a nezapomeňte ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou.

Domácí pečená žebírka podávané se slaninou, houbami a bagetou - Chutná večeře na stole!
Zdroj: Mäsové Recepty

Přátelé přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: