Připravte si doma lahodnou hostinu se žebírkami podávanými se slaninou, houbami a chutnou bagetou. Tento recept vám umožní uvařit takový pokrm, který zaujme svým vzhledem a chutí. S našimi kroky se vaše kuchyň rychle promění na gurmánské království.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí pečená žebírka podávané se slaninou, houbami a bagetou
Co budeme potřebovat:
- 2 kg vepřových žeber
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- olivový olej – na smažení
- 1 celý česnek
- 2 lžíce rajčatového protlaku/pyré
- 3 lžíce balzamikového octa
- 500 ml zeleninového vývaru
Ostatní:
- čerstvá bageta
- olivový olej – na smažení
- 50 g uzené slaniny
- 200 g žampionů
Jak budeme postupovat:
1. Očistěte vepřová žebírka od blanek a nakrájejte je na 10 dílů, pak je z obou stran posypejte solí a pepřem.
2. Připravte si pánev s rozehřátým olivovým olejem a položte do ní okořeněná žebírka.
3. Z obou stran je opečte dozlatova, pak je položte na sebe, poté přidejte celý česnek rozkrojený na polovinu a rajčatový protlak/pyré – promíchejte a protlak rozetřete na žebírka, zalijte vývarem a na mírném ohni vše společně povařte.
4. Po uvaření odstavte z ohně a pečte v předehřáté troubě 60 minut při 200 °C na horním/spodním ohřevu.
5. Slaninku nakrájejte na kousky a opečte je na pánvi s olejem do křupava.
6. Následně nakrájejte houby na půlměsíčky a přidejte je ke slanině na pánvi – promíchejte a dále společně smažte.
7. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou žebírka upečené a pokud ano přendejte je do mísy a přikryjte alobalem.
8. Česnek a šťávu přelijte přes síto, pak žebírka vraťte zpět do pánve a přelijte je scezenou omáčkou.
9. Žebírka podávejte s osmaženou slaninou, houbami a čerstvou opečenou bagetou. Hlavně s láskou a grácií a nezapomeňte ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou.
Přátelé přejeme dobrou chuť!