Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na dort s vanilkovým pudinkem, bílou čokoládou a jahodami. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dort s vanilkovým pudinkem, bílou čokoládou a jahodami
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 3 vejce
- 100 g cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 100 ml rafinovaného slunečnicového oleje
- 100 g hladké mouky
- 10 g prášku do pečiva
Na pudink:
- 1 litr mléka
- 3 sáčky vanilkového pudinkového prášku (105 g)
- 7 lžic cukru
- 100 g bílé čokolády
- 100 g másla
Na jahodovou vrstvu:
- 500 g jahod
- 1 sáček přípravku Gelfix 2:1
- 500 ml vody
- 3 lžíce cukru
Koláč jsme připravili v obdélníkové formě o rozměrech 20 x 30 cm.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: Vejce, moučkový cukr a vanilkový cukr šlehejte mixérem a postupně zvyšujte rychlost po dobu 5 minut.
2. Přidejte rafinovaný slunečnicový olej a prosátou mouku spolu s práškem do pečiva. Velmi dobře promíchejte metličkou, abyste se vyhnuli hrudkám.
3. Těsto přeneste na máslem vymazaný plech a rovnoměrně ho rozetřete.
4. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Zkontrolujte propečení párátkem.
5. Nechte koláč zcela vychladnout.
6. Připravte pudink: Mléko nalijte do hrnce se silným dnem. Přidejte vanilkový pudinkový prášek a cukr. Míchejte metličkou do hladka.
7. Pudink vařte 30 sekund od varu, dokud nezhoustne, na mírném až středním ohni za stálého míchání.
8. Pudink stáhněte z ohně. Ihned vmíchejte bílou čokoládu nalámanou na kousky a máslo. Velmi dobře promíchejte, aby se zcela rozpustily a rovnoměrně rozprostřely po směsi.
9. Pudink rovnoměrně rozetřete po povrchu vychlazené pracovní desky. Nechte vychladnout.
10. Připravte si jahodovou vrstvu: Jahody nakrájejte na kousky a rovnoměrně je rozprostřete po povrchu vychladlého pudinku.
11. Gelfix, cukr a vodu dejte do hrnce. Výslednou směs za stálého míchání vařte 1 minutu od varu. Je velmi pěnivá: dávejte pozor, abyste ji neprozradili.
12. Poté ji odstavte z ohně a nechte ji 5 minut vychladnout. Aby byla čistá, odstraňte pěnu z povrchu.
13. Nalijte ji na povrch dortu a rovnoměrně ji rozetřete. Abyste nepropíchli vrstvu pudinku, můžete před sprej vložit lžíci.
14. Dort uložte na 3 hodiny do chladničky.
15. Pak ji naporcujte a s velkou chutí podávejte!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také Kokosový dort plněný vanilkovým pudinkem s čokoládovou polevou!