Nevíte co uvařit k obědu a nechce se Vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Připravte si karbanátky z mletého masa s rýží a zeleninou. Vše připravíte v jedné pánvi , takže místo kupy špinavého nádobí si můžete po jídle dopřát odpočinek. Pojďme na to.
Co budeme potřebovat:
- 400 g mletého masa
- 200 g rýže
- 200 g cibule
- 250 g rajčat
- 150 g červené papriky
- 80 g celeru
- 1/2 ČL kari koření
- sůl a pepř podle chuti
TIP: Do mletého masa můžete přimíchat i prolisovaný česnek a pokud máte rádi štiplavá jídla, zeleninu můžete smíchat s chilli papričkou.
Vyzkoušejte také skvělý recept na “Zapomeňte na klasické řízky – připravte si tuhle dobrotu z vepřových plátků v troubě”
Jak budeme postupovat:
1) Cibuli si oloupeme, nakrájíme nadrobno a smícháme s mletým masem. Osolíme, opepříme a promícháme. Z této masové hmoty vyformujeme kuličky.
2) Veškerou zeleninu si omyjeme, očistíme a nakrájíme na malé kousky.
TIP: Pokud nemáte rádi celer, můžete jej vynechat a místo něj použít například petrželku nebo kopr, bazalku nebo rozmarýn.
3) Na pánev si nalijeme trochu rostlinného oleje, zahřejeme ho a lehce orestujeme cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu , promícháme a minutku restujeme. Potom přidáme rajčata a restujeme další minutu.
4) Přidáme masové kuličky.
5) Nyní rovnoměrně přidáme k masovým kuličkám umytou rýži a posypeme koření.
6) Zalijeme studenou vodou tak, aby byla rýže z části zakryta vodou.
7) Přikryjeme poklicí, přivedeme k varu, snížíme teplotu a dusíme 40 minut.
8) Po uplynutí této doby odstavíme ze sporáku, promícháme, znovu přikryjeme a necháme ještě 10 minut podusit.
9) Před podáváním můžeme posypat čerstvými bylinkami a pokrájenou jarní cibulkou.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Vyzkoušejte také tajný recept na vynikající zapékané brambory se slaninou.
Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Vyzkoušejte tyto skvělé vynikající pečené brambory se slaninou, které si zamiluje opravdu každý. Až zjistíte, jak snadné to je, budete chtít připravovat tento recept každý týden.
Co budeme potřebovat:
- 10 kusů středně velkých brambor
- 450 g slaniny
- 2 červené cibule
- 6 stroužků česneku
- sůl, pepř, červenou mletou papriku
- petrželku na posypání
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve si připravíme brambory. Do hrnce si dáme uvařit brambory a vaříme je asi 25 minut doměkka. Potom je oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
2) Slaninu si nakrájíme a osmahneme na pánvi.
3) Červenou cibuli si očistíme, nakrájíme na půl kroužky a vložíme do pánve ke slanině. Osolíme, promícháme a chvíli spolu osmahneme. Nakonec přimícháme ještě na kousky nakrájený česnek.
4) Brambory navrstvíme do pekáče, osolíme a okořeníme. Nakonec přidáme opečenou slaninu.
5) Promícháme a dáme zapéct do předehřáté trouby na 190 °C asi na 40 – 45 minut.
6) Hotové jídlo posypeme nasekanou natí a můžeme podávat.
Přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
Pokud máte doma vepřové, vyzkoušejte skvělý recept na obložené vepřové maso z jedné mísy. Pokud se Vám článek líbí, nezapomeňte ho sdílet i svým přátelům, kteří si ho určitě také zamilují.